terug naar overzicht

Onze oudere huurders waarderen onze belactie

Woensdag 13 mei 2020

Ook in deze moeilijke periode wil Woonstichting JOOST graag een goede buurman zijn voor haar huurders. Maar hoe? Nu onze kantoren tijdelijk gesloten zijn en veel collega’s vanaf thuis werken. Juist nu het zo belangrijk is om te weten wat er speelt en een helpende hand te kunnen bieden wanneer dat nodig is. Daarom hebben wij enkele initiatieven opgepakt om juist nu de verbinding te zoeken. En dat doen we niet alleen.

Hoe gaat het met u?

Normaal zijn onze collega’s van de wijkteams veel in hun wijk te zien. Zij zijn immers hét aanspreekpunt voor de huurders die er wonen. Op dit moment zijn ze minder vaak in de wijk. Veel afspraken gaan telefonisch. Toch willen wij ook nu graag huurders helpen. En wij niet alleen. Bij alle welzijnsorganisatie in ons werkgebied hebben zich veel vrijwilligers aangemeld die willen helpen. Deze vrijwilligers brengen wij in contact met onze huurders die hulp nodig hebben. Denk aan boodschappen halen voor ouderen die nu niet de deur uit kunnen of even langs de apotheek. Medewerkers van JOOST bellen nu vrijwel dagelijks vooral met onze oudere huurders. ‘Hoe gaat het met u? Kunnen wij u helpen?’.

Veel huurders hebben behulpzame mensen om zich heen

De belactie wordt bijzonder gewaardeerd door onze huurders die wij al hebben gesproken. We merken gelukkig dat veel oudere bewoners nog voldoende behulpzame mensen om zich heen hebben, zoals familie of buren. Maar dat het voor velen toch ook een moeilijke tijd is, doordat sociale activiteiten zijn weggevallen en kleinkinderen niet meer op bezoek mogen komen. Vooral die eenzaamheid is zeker een aandachtspunt, zeker nu de coronamaatregelen nog wat langer gaan duren en veel sociale activiteiten voorlopig niet doorgaan. We bekijken nu samen met de welzijnsorganisaties in ons werkgebied hoe we hier gezamenlijk de komende maanden nog een helpende hand kunnen bieden.

Lees meer over onze belactie en onze andere initiatieven:

JOOST start met belactie oudere huurders

 

Zet uw buurman of buurvrouw in het zonnetje!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties