terug naar overzicht

Ook JOOST tekent bezwaar aan tegen verhuurderheffing

Donderdag 3 oktober 2019 Ook JOOST tekent bezwaar aan tegen verhuurderheffing

Meer dan 180 woningcorporaties dienen vandaag bezwaar in tegen de verhuurderheffing, een extra belasting op sociale huurwoningen die woningcorporaties betalen naast andere belastingen. Zij willen de 1,7 miljard aan huuropbrengsten die nu worden afgedragen aan de staat inzetten voor de volkshuisvesting. Ook wij dienen bezwaar in, evenals de andere Brabantse woningcorporaties Brabant Wonen en Zayaz. Wij kunnen het geld van de verhuurderheffing beter besteden door te investeren in de lokale woningmarkt.

In deze tijd van woningnood is elke euro nodig om te investeren in nieuwbouw. Ook in de regio’s Boxtel en Rosmalen zijn de wachtlijsten voor sociale huur lang en kunnen veel mensen geen betaalbare woning vinden. Daarnaast kunnen wij het geld dat wij betalen aan verhuurderheffing beter gebruiken om – naast de bouw van nieuwe woningen – onze woningen te onderhouden en te verduurzamen én de huren betaalbaar te houden.

Extra belasting
Woningcorporaties halen hun inkomsten uit de huur die huurders elke maand betalen. Inmiddels verdwijnt van elke huurder twee maanden huur direct in de staatskas. Op die manier betalen mensen in een sociale huurwoning extra belasting. Geld dat niet geïnvesteerd kan worden in onderhoud en verduurzaming van hun woningen en nieuwe betaalbare woningen. Deze extra belasting is ooit ingevoerd in de economische crisis om de staatskas op orde te krijgen. Nu de regering een begrotingsoverschot heeft zou dit geld weer bestemd moeten worden voor de woningmarkt.

#ikwileenhuis
Daarom maken wij vandaag, evenals meer dan 180 woningcorporaties, principieel bezwaar tegen het betalen van de verhuurderheffing. Ons doel is om Den Haag ertoe te bewegen de extra huurdersbelasting af te schaffen of op z’n minst het geld te investeren in de woningmarkt. Het bezwaar valt samen met de actie #ikwileenhuis waarmee honderden woningzoekenden hun vaak schrijnende verhaal delen. Deze verhalen zijn te lezen op de website www.wooncrisis.nl.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties