terug naar overzicht

Ook woningen in Liempde worden energiezuiniger

Donderdag 8 november 2018

We gaan tot 2020 600 extra woningen duurzamer en energiezuiniger maken. Dat doen we door extra isolatie en het plaatsen van zonnepanelen. Deze zorgen voor betere woningen met een lagere energierekening. In Liempde starten we in januari 2019 met 23 woningen in De Wilgen, Europalaan, Kennedystraat, Oude Dijk, Rosenhofstraat, Hogenbergseweg, Keefheuvel en Parkstraat.

Energiezuinige maatregelen
We gaan verschillende energiezuinige maatregelen nemen. De werkzaamheden variëren per woning. Zo worden spouwmuren geïsoleerd, isolatie aangebracht aan de binnenzijde van het dak, enkel en dubbel glas vervangen door HR++ glas met ventilatieroosters, de buitenzijde van de woning wordt geschilderd, er wordt in de badkamer een zuinig ventilatiesysteem aangebracht met vochtsensor en een CO2-sensor in de woonkamer. Ook komt er vloerisolatie onder de houten vloeren, worden de leidingen op de zolder geïsoleerd en komen er nieuwe rookmelders. Hierdoor worden de woningen comfortabel, is er minder tocht in huis en de energierekening kan zelfs enkele tientjes lager worden. Voor al deze maatregelen betalen bewoners geen huurverhoging. Bewoners kunnen ook kiezen voor zonnepanelen op het dak. Hiervoor vragen wij wel een huurverhoging.

De werkzaamheden in Liempde starten in januari en lopen tot maart. Dinsdag 13 november organiseren we in D’n Liempdsen Herd een informatiebijeenkomst om de betrokken bewoners over onze plannen te informeren. Als minimaal 70% van de bewoners akkoord geeft, worden de werkzaamheden bij alle 23 woningen van St. Joseph in Liempde uitgevoerd.

Lees hier meer over het versneld verduurzamen van onze woningen in andere wijken.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties