terug naar overzicht

Op expeditie voor ons ondernemingsplan

Dinsdag 21 mei 2019

Bij de expeditie leefbaarheid gaat het over wat er nodig is om mensen met begeleiding goed te laten wonen in de wijk. Ze zijn daarvoor langs geweest bij Linc naar zorg en Novadic. Ook zijn ze met enkele collega’s en sociale partners naar huurders die begeleiding ontvangen geweest en naar buurhuurders (buren van de huurders met begeleiding).

De afgelopen weken gingen wij samen met huurders, huurdersbelangenverenigingen en de gemeentes Boxtel en ‘s-Hertogenbosch op expeditie. Met de input die we hebben gekregen gaan we aan de slag voor ons nieuwe ondernemingsplan. Hierbij een korte terugblik naar de leuke én inspirerende expedities.

Expeditie duurzaamheid

Op 25 april waren we te gast bij Waterschap de Dommel in Boxtel. Jetske Thielen, duurzaamheidscoach en reisleider van deze expeditie, heeft ons meegenomen in hoe we duurzaam kunnen leven en wonen. Ook Mark Nooij, onze adviseur vastgoed en duurzaamheid en de gastsprekers van Waterschap de Dommel inspireerden ons. De volgende vragen stonden deze ochtend centraal:

  • wat is de beleving van onze huurders bij het thema duurzaamheid
  • wat verwachten zij en onze partners van de corporatie

Als afsluiting dronken we een groen soepje van spinazie en broccoli.

23feb60a-1c9e-45c9-9d54-a352d12888bf
82b99151-9669-472b-800c-b445adae1ebc
2981289e-b22d-41ed-a89c-c2147cec3d06

Expeditie leefbaarheid

Wat is er nodig om mensen met begeleiding goed te laten wonen in de wijk? Om deze vraag te kunnen beantwoorden gingen we een aantal keer op pad. Op 8 mei gingen we samen met MijnGemeenteDichterbij en striptekenaar Peter Koch naar Linc naar Zorg.  Zij bieden huisvesting én oprechte aandacht aan jongeren met een rugtas. Op 15 mei bezochten we Novadic Kentron in Vught, dé expert voor verslavingszorg en verslavingskunde in Brabant. Beide expedities waren bijzonder informatief én inspirerend. Vooral de passie en het centraal zetten van de mens is ons bijgebleven. Ook gingen we samen met huurders en sociale partners op bezoek bij huurders die begeleiding ontvangen en buurhuurders (buren van de huurders met begeleiding).

admin-ajax
admin-ajax (1)
admin-ajax (3)
admin-ajax (2)

Expeditie dienstverlening

Samen met huurders waren wij op 13 mei welkom bij Peijnenburg Re-intergratie B.V. in Boxtel. We verkenden hoe wij onze dienstverlening kunnen optimaliseren door te volgende vragen te bespreken:

  • Waar wij als klant blij van werden en waarvan niet
  • En wat kunnen wij daar van leren

Belangrijkste uitkomsten waren: aandacht, persoonlijk contact, snelheid en duidelijkheid.

a3fba520-3ae6-4cc2-bb75-1695eaa4ba93
2
c3ab1e65-3aa8-44ad-866f-1bee5c61f1a8

Expeditie leefbaarheid

Voor de expeditie leefbaarheid gingen we een aantal keer op pad. Ons doel was om te achterhalen wat er nodig is om kwetsbare mensen met begeleiding goed te laten wonen in de wijk. 8 mei waren we op bezoek bij de Zuiderschans in ‘s-Hertogenbosch. Hier wonen jongeren met een rugtas, die oprechte aandacht krijgen van Linc naar Zorg. Op 15 mei gingen we naar Novadic. Ook zijn we de wijk in gegaan. Hoe is het om met begeleiding te wonen? En hoe is het om naast iemand te wonen die begeleiding krijg? Belangrijkste uitkomst? Verbinding in de buurt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties