terug naar overzicht

Op zoek naar locaties voor vluchtelingen Oekraïne

Maandag 7 maart 2022

Net als de rest van Nederland en de wereld schrikken we van de oorlog in Oekraïne. En gaat ons hart uit naar de mensen in het oorlogsgebied en die op de vlucht zijn. We zien veel hartverwarmende initiatieven.

Voor deze vluchtelingen worden speciale verblijfslocaties opgezet. De overheid en de gemeentes zijn daarin in de lead. Maar ook wij nemen hierin onze verantwoordelijkheid. Zo hebben we al afstemming met gemeente Boxtel en kijken we samen naar mogelijke geschikte locaties. En dat doen we samen met de Bossche corporaties ook in de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Reguliere huurwoningen zijn niet concreet in beeld. Zeker omdat de wachttijden nu al lang zijn.

Ontwikkelingen in de gemeente Boxtel en Sint-Michielsgestel
Maandag 28 maart arriveren de eerste Oekraïense vluchtelingen in Boxtel. Ze kunnen terecht in de B&B kamers van De Kleine Aarde. In totaal is hier  plek voor 32 vluchtelingen. De Van Coothhoeve wordt ingericht als gezamenlijke vrijetijdsruimte. Ook is er de mogelijkheid om samen te koken. Samen met de gemeente Sint-Michielsgestel moet Boxtel komende weken ongeveer 200 vluchtelingen opvangen. Op dit moment worden nog enkele andere locaties onderzocht, waaronder het leegstaande deel van het Liduina ziekenhuis en Kentalis in Sint-Michielsgestel.

Wat kunt u zelf doen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties