Kunnen wij u helpen?
terug naar overzicht

Oplevering energieneutrale woningen Heeswijk-Dinther

Woensdag 13 februari 2019

Heeswijk-Dinther, 13 februari 2019 – De eerste bewoners van de wijk Rodenburg in Heeswijk-Dinther ontvingen vandaag de sleutel uit handen van Simon Jansen, directeur-bestuurder van Kleine Meierij. De 22 energieneutrale sociale huurwoningen zijn bestemd voor sociale huur.

De bouw van de 22 energieneutrale huurwoningen startte in april 2017. Namens de gemeente is wethouder Peter van Boekel betrokken bij deze nieuwbouwontwikkeling. De woningen hebben een gemiddelde huurprijs van € 535,- per maand .

Een mooie woonomgeving

Gemeente Bernheze streeft ernaar zoveel mogelijk woningzoekenden een mooie woonomgeving aan te bieden. De 22 woningen maken onderdeel uit van het grotere Rodenburg plan in Heeswijk-Dinther. In dit plan komen in opdracht van de gemeente uiteindelijk 130 tot 150 woningen. 30% van alle woningen binnen dit project is bestemd voor sociale huur, waaronder deze 22 woningen die Kleine Meierij liet realiseren door BAM Wonen. Het ontwerp komt van Leenders Architecten.

Energieneutrale woningen

De woningen bestaan uit tussen- en hoekwoningen en zijn verdeeld in 2 blokken van 5 woningen en 1 blok van 12 woningen met een verspringing in de gevel. De woningen worden energie neutraal opgeleverd: goed geïsoleerde en tocht vrije woningen met zonnepanelen op het dak. “Dit sluit naadloos aan bij de ambitie van Kleine Meierij en St. Joseph (de fusiepartner van Kleine Meierij)”, aldus Simon Jansen. “We willen het woningbezit verduurzamen”. Zowel in bestaande bouw als nieuwbouw streven de corporaties naar verduurzaming: ten gunste van het milieu, maar vooral ook ten gunste van de huurders die in een gezonder huis wonen met lagere woonlasten.

“Deze sleuteloverdracht is een belangrijke stap in de realisatie van Rodenburg”, aldus wethouder Peter van Boekel van de gemeente Bernheze. ”Maar liefst 30% van alle woningen binnen dit project zijn bestemd voor sociale huur. Deze 22 woningen staan symbool voor wonen in Bernheze: duurzaam, sociaal en comfortabel. Als wethouder ben ik blij en trots dat De Kleine Meijerij deze prachtige woningen heeft weten te realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  Reparatieverzoek

  Reparatieverzoek

  Is er iets kapot in uw woning? Kijk hier voor wat u waar kunt melden.

  Of bel 088 008 14 00 of stuur een e-mail naar reparatieverzoek@wonenbijJOOST.nl.

  Privacy-instellingen

  Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig uw voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

  Privacybeleid | Sluiten
  Instellingen