terug naar overzicht

Opruimdag Burgemeester Molenaarhoeven

Vrijdag 15 oktober 2021

Gisteren werd er hard gewerkt op de Burgemeester Molenaarhoeven in Rosmalen. Samen met aannemer KnaapenGroep organiseerden we een opruimdag voor de bewoners. Binnenkort starten we namelijk met groot onderhoud aan de 91 woningen en hiervoor hebben we de ruimte nodig. Kapotte spullen en rommel kon worden weggegooid in de afvalcontainer en kringloop Gemini zorgde ervoor dat herbruikbare spullen een tweede leven krijgen. Want goede spullen weggooien, dat is natuurlijk zonde.

Werkzaamheden in november van start

In de eerste week van november start het groot onderhoud. Uitgangspunt is dat de 91 woningen door optimale isolatie minder energie nodig hebben om verwarm te worden. De volgende werkzaamheden gaan we uitvoeren:

  • We vervangen het dak. Doordat we dit anders aanpakken dan tijdens de proef, hoeven de bewoners niet de hele zolder leeg te halen.
  • We brengen we HR++ gas aan
  • We vervangen alle kozijnen voor circulaire, kunststof kozijnen. Hierdoor kunnen we een nog betere kierdichting realiseren waardoor de woningen nog beter geïsoleerd zijn.
  • We brengen gas besparende mechanische ventilatie aan
  • We koppelen de hemelwaterafvoeren af. De bewoners krijgen een regenton.

Vervolg op proefproject

De Burgmeester Molemnaarhoeven ligt in de wijk Sparrenburg, door de gemeente ‘s-Hertogenbosch aangewezen voor de Proeftuin Aardgasvrij. Met welk alternatief systeem de woningen aardgasloos gemaakt worden, is nog niet bekend. We kunnen wel alvast aan de slag met het optimaal isoleren van de woningen zodat deze minder energie nodig hebben voor het verwarmen. Voorafgaand aan dit project, voerden we een proef uit bij vijf woningen op de Burgemeester Molenaarhoeven (nummer 86 – 90). Sinds de oplevering in december 2020 monitoren we of de woningen op een lagere temperatuur voldoende warm gestookt kunnen worden. Naar aanleiding van gesprekken met de klankbordgroep en de lessen die we leerden tijdens de proef, wijken de aanpak en uitvoering van dit project iets af van de proef. Het grootste verschil is dat we de werkzaamheden sneller uitvoeren, met minder overlast voor de bewoner en de buurt. Ook vervangen we nu de complete kozijnen zodat we een nog betere kierdichting realiseren. Hierdoor zijn de woningen straks nog beter geïsoleerd.

Groot onderhoud Burgemeester Molenaarhoeve

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties