terug naar overzicht

OPZuid subsidie voor nieuwbouwplannen op De Kleine Aarde

Woensdag 13 november 2019

Met gepaste trots kunnen wij vertellen dat wij vanuit Europa en de provincie Noord-Brabant een substantiële subsidie krijgen voor onze nieuwbouwplannen op De Kleine Aarde. De 22 ultramoderne en geheel circulaire appartementen zijn een coproductie van Woonstichting JOOST, Heijmans, FAAM Architecten en Waterschap de Dommel.

Waar gaan we de subsidie aan besteden?

Door de OPZuid subsidie kunnen we innovaties toepassen die normaliter afvallen vanwege financiële of onderhoudstechnische redenen. We creëren als het ware een proeftuin zodat onderzocht kan worden welke toegepaste technieken geschikt zijn om breder in te zetten in de sociale woningbouw. Uitgangspunt bij de keuze van de technieken is het comfort en gemak voor de toekomstige bewoners. Ook reserveren we een deel van de subsidie voor het sociale aspect van duurzamer leven. Zo komt er bijvoorbeeld een gedeelde wasruimte die niet enkel duurzaamheidsvoordelen oplevert, maar ook het samenhorigheidsgevoel in het appartementencomplex versterkt.

Waarom is dit project zo innovatief?

Het appartementencomplex wordt regeneratief en volledig opgebouwd uit massief houten delen. Houtbouw is niet alleen beter voor het milieu maar ook voor de gezondheid van de bewoners. Alle toegepaste materialen zijn van begin tot eind circulair. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van all-electric installaties, een helofytenfilter waarmee afvalwater wordt gezuiverd en een zeezout batterij die milieuvriendelijk opgewekte energie opslaat voor de piekmomenten van de dag. Ook komen er vacuümtoiletten die niet enkel zorgen voor een reductie van het waterverbruik. Uit het beperkte afvalwater dat overblijft kan namelijk ook nog energie worden gehaald. Door de juiste combinatie van innovaties, krijgen de toekomstige bewoners een zeer comfortabel appartement, waarbij je zonder verlies van comfort én met het grootste gemak je impact op het milieu verkleint.

   

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

 • R.M. Vermaesen schreef

  Geachte Heer/ Mevrouw,
  Ik heb interesse in een woning aan de appartementencomplex De Kleine Aarde.
  Graag zou ik informatie willen ontvangen.

  • Woonstichting JOOST schreef

   Bedankt voor uw interesse in onze plannen op De Kleine Aarde. We noteren u als belangstellende. Zodra er ontwikkelingen zijn, houden we u op de hoogte.
   Op dit moment weten we nog niet hoe we de toewijzing gaan doen. Wel willen we graag de toekomstige huurders in een vroeg stadium betrekken.
   Mocht u interesse hebben in een woning in Boxtel, dan adviseer ik u zich al wel in te schrijven als woningzoekende via http://www.woonserviceregionaal.nl.

 • Van Roosmalen schreef

  Zijn de benedenwoningen ook geschikt voor 70 plussers .

  • Woonstichting JOOST schreef

   Beste heer of mevrouw van Roosmalen, de woningen worden geen officiële seniorenwoningen en beschikken dus ook niet over specifieke voorzieningen voor senioren. Betekent overigens niet dat zij hier niet kunnen wonen.
   Op dit moment worden deze appartementen nog niet geadverteerd omdat het nieuwbouwproject nog in de ontwikkelfase zit. Zodra de appartementen klaar zijn voor de verhuur, wordt dit via de website van woonstichting JOOST en via hun social media kanalen bekend gemaakt.