Kunnen wij u helpen?

Organisatie

Woonstichtingen St. Joseph uit Boxtel en Kleine Meierij uit Rosmalen zijn per 1 juli 2019 Woonstichting JOOST. Woonstichting JOOST is letterlijk Thuis in de Meierij. We beheren circa 7.500 huurwoningen in de kleine kernen rondom ’s-Hertogenbosch.

Als een goede buurman

Directeur-bestuurder Rob Dekker licht toe: “De nieuwe naam en uitstraling passen bij onze werkwijze: dicht bij onze huurders, persoonlijk, gericht op goede dienstverlening en waar je veel woonzaken eenvoudig zelf kunt regelen. Als een goede buurman bieden we een luisterend oor en geven we graag advies. We zijn verankerd in het dorp en weten wat er speelt. Niet alleen als woningcorporatie, maar ook als werkgever en opdrachtgever. We willen dé woningcorporatie voor de kleine kernen zijn. Met woonstichting JOOST ontstaat een krachtige organisatie met een ruim woningaanbod en een breed dienstenpakket”.

Werkgebied in de kleinen kernen

Het werkgebied van de nieuwe organisatie bevindt zich hoofdzakelijk in de gemeenten Boxtel en in Rosmalen, met daaromheen woningen in Sint-Michielsgestel en vooral in de kernen Liempde, Lennisheuvel, Heeswijk Dinther, Berlicum en Den Dungen. Voor huurders verandert er behalve de naam, feitelijk niets. Het kantoor van de nieuwe organisatie staat in Boxtel. Er is een contactpunt in Rosmalen en we werken met 5 wijkteams die ook écht de wijk ingaan. Rob licht toe: “We willen namelijk dichtbij onze huurders zijn, fysiek zichtbaar én een duidelijk aanspreekpunt. Met als uiteindelijke doel: zorgdragen voor een fijne woonomgeving.”

2019: Jubileumjaar en startjaar

Woonstichting St. Joseph bestaat dit jaar 100 jaar en Kleine Meierij 50 jaar. Daarmee is 2019 voor beide corporaties zowel een jubileumjaar als het startjaar van een nieuwe woonstichting. Met de punt achter JOOST willen we die nieuwe start nog extra benadrukken.

Woonstichting St. Joseph

Woonstichting St. Joseph werd opgericht in Boxtel in 1919. St. Joseph werkt nu nog hoofdzakelijk in de gemeente Boxtel met de kernen Lennisheuvel en Liempde en een klein deel in Haaren en Sint-Michielsgestel, met circa 4.500 verhuureenheden, waarvan 4.100 woningen.

Woningstichting Kleine Meierij

Kleine Meierij bestaat sinds 1969 en heeft ruim 3.500 verhuureenheden in bezit waarvan 3.300 woningen en is actief in voornamelijk Rosmalen (2.400 woningen), Bernheze (400 woningen) en Sint-Michielsgestel (500 woningen).

Reparatieverzoek

Reparatieverzoek

Is er iets kapot in uw woning? Kijk hier voor wat u waar kunt melden.

Of bel 088 008 14 00 of stuur een e-mail naar reparatieverzoek@wonenbijJOOST.nl.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig uw voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen