Organisatiestrategie

Sinds 1 juli 2019 zijn wij Woonstichting JOOST. Deze nieuwe start betekent ook een nieuwe koers. Die koers noemen we: (ge)WOON als een goede buurman. Want dat is wat wij willen zijn voor onze bewoners. Een goede buurman, die dichtbij is, luistert, meedenkt en een handje helpt waar nodig. Bekijk hieronder onze koers samengevat in een korte animatie.

We dragen bij aan dorpen en buurten, waar mensen als een goede buurman met elkaar (kunnen) samenwonen. Dit vraagt steeds iets anders van ons. Het is maar net wie we voor ons hebben, wat anderen al doen en welk dorp het betreft. Daarom is dit koersplan geen gedetailleerde route, maar een koers met ruimte. Ruimte voor onze medewerkers, bewoners én partners.

Onze strategie

Om invulling te geven aan onze visie hebben we de volgende zes strategische sporen benoemd. Klik op een spoor om meer te lezen over onze aanpak en kerndoelen.

1. Natuurlijk duurzaam
2. Meer huishoudens op de juiste plek
3. Samen voor de buurt
4. Grip op woonlasten
5. Oog voor verschil
6. Netwerkorganisatie met ruimte

Bekijk hier ons volledige koersplan

Terugblik

Anders dan anders

Onze medewerkers liepen voorop bij het maken van dit koersplan. Zij verkenden samen met huurders en collega’s van partnerorganisaties de belangrijkste vraagstukken voor de komende jaren. Niet van achter het bureau, maar daar waar het gebeurt; buiten in onze kernen. Onbevangen gingen ze op pad en lieten zich verwonderen. De verhalen en beelden waarmee ze terug kwamen, leidden tot heldere adviezen over wat te doen en te laten de komende jaren. Adviezen gevoed vanuit de alledaagse leefwereld. Dat is het fundament van onze koers. En het begin van een nieuwe manier van (samen)werken.

Slim bundelen van krachten

Door samen verder te gaan als JOOST hebben we meer mogelijkheden om invulling te geven aan onze maatschappelijke opgave. Meer investeringskracht, zodat we versneld werk kunnen maken van verduurzaming en meer mensen kunnen voorzien van een passend dak boven het hoofd. Dat is en blijft onze kerntaak en hierin gaan we zichtbaar verschil maken de komende jaren.

Maar er is meer. Door het slim bundelen van krachten willen we als dorpse corporatie ook aan sociale investeringskracht winnen. Nóg beter lokaal verankerd zijn. Wij zijn de buurman, die ‘er gewoon is’ als je hem nodig hebt. Die op tijd doorheeft als er iets mis dreigt te gaan en daarop acteert. In nauwe samenwerking met anderen wel te verstaan. Want als ons één ding duidelijk is geworden in de aanloop naar dit koersplan, dan is het dat we het niet altijd alleen kunnen. Samen met anderen geven we invulling aan de woon- en samenlevingsvraagstukken van nu en straks.

Dat is waar wij aan werken de komende jaren. Vanuit een krachtige en professionele organisatie, die ruimte, vertrouwen, inspiratie en een steunende omgeving biedt aan medewerkers. Zodat zij iedere dag opnieuw worden uitgedaagd om voor bewoners het verschil te maken. Want zij zijn samen JOOST.