Opzichter conditiemeting

JOOST heeft grote ambities op het gebied van vastgoed en duurzaamheid. We willen nog meer woningen gaan aanpakken! Daarom gaan we uitbreiden met een extra team. We hebben hiervoor meerdere vacatures: een projectleider groot onderhoud, een opzichter conditiemeting, een medewerker bedrijfsbureau met als specialisatie meerjarenbegroting en twee projectconsulenten voor bewonersbegeleiding.

Hieronder vind je het profiel voor de vacature van opzichter conditiemeting NEN 2767. Ben je geïnteresseerd in één van de andere vacatures? Bekijk hier de andere uitgebreide profielen.

Wij zoeken ter uitbreiding van het team bedrijfsbureau:

een enthousiaste opzichter conditiemeting NEN 2767 (32 tot 36 uur)

Een zelfstandige medewerker die ons vastgoed inspecteert op basis van de NEN 2767 en daarbij input geeft aan de adviseur vastgoedonderhoud voor het passende meerjarenonderhoud.

Waar word jij blij van?

Je gaat inzicht brengen in de onderhoudskwaliteit van ons vastgoed en adviseren over de passende onderhoudsingrepen, dat is jouw kracht. Jij zorgt ervoor dat we zicht hebben op de kwaliteit van ons vastgoed en dat we een duidelijk beeld hebben van onze onderhoudsopgave. Word jij daar blij van, dan zoeken we jou!

Hoe je werkdag eruit kan zien

Je start de dag in de wijk waar je een aantal complexen gaat inspecteren. Je loopt door de wijk om een globaal beeld te krijgen van de onderhoudskwaliteit en voert daarna gedetailleerde inspecties uit. Je beoordeelt de kwaliteit van de gevel. Daarbij ben je extra scherp op het schilderwerk omdat je van collega’s begrepen hebt dat hier veel klachten over zijn. Nadat je de buitenzijde volledig hebt opgenomen, bel je bij enkele huurders aan om de kwaliteit en de bouwjaren van installaties, keukens, badkamers en toiletten te bepalen. Je maakt aantekeningen over zaken die je opvallen. Deze aantekeningen zet je later om in een onderhoudsadvies. De signalen die je meekrijgt van bewoners over zaken die spelen in de wijk geef je door aan het wijkteam.

Nadat je de inspectie hebt afgerond, heb je een afspraak met een collega om even mee te kijken naar de kwaliteit van de gevelrenovatie die bij een groot onderhoudsproject is uitgevoerd. Op deze manier doen jullie gezamenlijk kennis op van de aandachtspunten voor toekomstig onderhoud.

Net voor de lunch rijd je naar kantoor om met een aantal collega’s te lunchwandelen. Hierna heb je een overleg met de adviseur vastgoedonderhoud om de inspecties die je vorige week bij een grote flat hebt uitgevoerd te bespreken. Jullie nemen de details door en je legt het advies dat je hebt geschreven uit aan de hand van de foto’s die je gemaakt hebt. Je hebt geconstateerd dat hier echt iets aan de hand is en dat dit complex met voorrang moet worden opgepakt. Jullie vormen samen een goed team met als doel te komen tot een goede meerjaren onderhoudsprognose.

Na dit overleg verwerk je de inspecties van vanochtend verder uit. Binnen het complex zijn je een aantal zaken opgevallen. De installaties zijn sterk verouderd en functioneren niet altijd even goed. Omdat de woningen al meer dan dertig jaar oud zijn, was er ook een aantal badkamers, keukens en toiletten waar nog origineel tegelwerk zat. Je schrijft een kort advies om deze zaken planmatig of in een groot onderhoudsproject op te pakken. Als je dit hebt afgerond, zit je dag er al weer op. Na deze afwisselende, productieve dag – waarmee jij een belangrijke bijdrage levert aan inzicht in de kwaliteit van ons vastgoed – ga je tevreden naar huis.

Dit is wat je doet

Als opzichter conditiemeting NEN 2767 speel jij een onmisbare rol in het tot stand komen van onze meerjaren onderhoudsprognose. Jouw inspecties zorgen ervoor dat we inzicht krijgen in de kwaliteit van ons vastgoed. Je signaleert gebreken en aandachtspunten zet deze om in een concreet onderhoudsadvies voor de adviseur vastgoedonderhoud.

Jouw opnames zorgen ervoor dat we onze onderhoudsadministratie op orde krijgen. We krijgen inzicht in de technische kwaliteit van bouwdelen en interieurcomponenten zoals keuken, badkamer en toilet. Jouw inspecties van installaties zorgen ervoor dat we bouwjaren en technieken inzichtelijk hebben op basis waarvan we de juiste investeringsbesluiten kunnen nemen.

Dit ben jij

 • Je bent een expert op het gebied van vastgoedinspecties.
 • Je hebt kennis van de NEN 2767 methodiek.
 • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving op het gebied van onderhoud en veiligheid.
 • Jij snapt dat jouw werk over meer gaat dan enkel de stenen. Je let er bij inspecties op signalen van bewonersgedrag die een mismatch tussen bewoner en techniek kunnen vormen.
 • Je communiceert helder en gemakkelijk met verschillende collega’s.
 • Je hebt affiniteit met volkshuisvesting.
 • Je werkt zelfstandig maar weet je collega’s te vinden wanneer overleg nodig is
 • Je hebt een afgeronde, vastgoed gerelateerde MBO opleiding.
 • Je hebt 3 tot 5 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie bij een woningcorporatie of vastgoed gerelateerd bedrijf.

Dit krijg je ervoor terug

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Woondiensten. De functie is ingedeeld in schaal H *). We hebben prima secundaire arbeidsvoorwaarden en bieden veel ruimte om je te ontwikkelen.

*) Dit betreft een nieuwe functie binnen JOOST. De verwachting is dat deze in schaal H wordt gewaardeerd. De functie moet echter nog officieel worden gewogen.

Ben jij de opzichter conditiemeting 2767 die wij zoeken?

Stuur ons dan voor 10 januari 2022 je CV en motivatie via onderstaande sollicitatiebutton.

Wanneer zijn de gesprekken gepland?

Donderdag 13 januari 2022
Speeddate met de 5 beste kandidaten. Deze krijgen uiterlijk 11 januari een uitnodiging. Je maakt kennis met één van onze medewerkers Bedrijfsbureau, twee van onze Gebiedsbeheerders en onze Manager Vastgoed.

Maandag 17 januari 2022
Gesprekken met 3 best passende kandidaten (diepgaandere kennismaking). Je treft één van onze medewerkers Bedrijfsbureau, onze Asset Manager, onze HR adviseur en onze Manager Vastgoed.

Vrijdag 21 januari 2022 
Arbeidsvoorwaardengesprek met je manager en HR.

Wil je meer weten?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Joost Huijbregts, Manager Vastgoed, bereikbaar via 088 008 14 00.

Solliciteer  manvrouw  Wij houden uw persoonsgegevens 6 maanden in portefeuille.