Kunnen wij u helpen?

Word jij onze nieuwe Klantadviseur?

Ben jij een enthousiaste klantadviseur? Een verbinder die zorgt voor optimale bereikbaarheid voor onze klant? Gaat jouw hart sneller kloppen van het welkom heten van onze klanten en het adviseren als een goede buurman? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Woonstichting JOOST zoekt een enthousiaste Klantadviseur voor 32 uur per week. Een collega die een juiste en correcte ontvangst van klanten organiseert en eerstelijns klantvragen op het gebied van wonen en het dienstenaanbod registreert en afhandelt en als het nodig is doorverwijst.

Hoe je dag eruit kan zien

Maandagochtend. Je start met een kort werkoverleg met je collega’s. Daarin bespreek je de prioriteiten van die week. Daarna neem je de mailbox door en beantwoordt vragen van huurders. Ondertussen krijg je telefoontjes met vragen van huurders en ontvang je klanten aan de balie. Ook bewaak je de (tijdige) afwikkeling van reparaties en hebt zo nodig contact hierover met de aannemer. Via social media stuur je een bericht naar een woningzoekende over zijn inschrijving. Door jouw adequate handelen is de klant tevreden en ga je na een hectische dag met een goed gevoel naar huis.

Dit is wat je doet

Je uitdaging is om, samen met je collega klantadviseurs, je continu in te zetten voor het verbeteren van onze dienstverlening en de samenwerking binnen en buiten het team. Je zorgt ervoor dat je eerstelijns klantvragen zoveel mogelijk zelfstandig beantwoordt en dat de administratieve afhandeling van huuropzeggingen tijdig zijn gerealiseerd. Reparatieverzoeken neem je volgens procedure aan en verwerk je. Dit doe je door een luisterend oor te bieden en zorgvuldig en klantgericht te werken. Door je goede communicatieve vaardigheden ben je een prettige gesprekspartner voor de huurder. Dankzij jou kunnen de bewoners optimaal genieten van een fijn thuis.

Dit ben jij

Je bent absoluut: klantgericht, zorgvuldig en flexibel. Je kunt goed: luisteren, verbinden en communiceren met verschillende soorten mensen. En je hebt een afgeronde MBO-opleiding, ervaring met verhuur en met eerstelijns dienstverlening, (basis)kennis van bouwkunde, kennis van relevante wet- en regelgeving en ervaring met geautomatiseerde gegevensverwerking.

Dit krijg je ervoor terug

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Woondiensten. De functie is ingedeeld in schaal F. We hebben prima secundaire arbeidsvoorwaarden en bieden veel ruimte om je te ontwikkelen. In eerste instantie krijg je een jaarcontract.

Hoi. Wij zijn JOOST

Woonstichting JOOST is letterlijk Thuis in de Meierij. We beheren circa 7.500 huurwoningen in Boxtel, Rosmalen en de kleine kernen rondom ’s-Hertogenbosch. Bij JOOST werken ruim 70 enthousiaste medewerkers. Dagelijks zetten wij ons in voor onze klanten.

Ben jij de verbinder die wij zoeken?

Stuur dan uiterlijk maandag 16 september je CV en motivatie naar sollicitatie@wonenbijJOOST.nl onder vermelding van Klantadviseur.

Planning

• Donderdag 19 september 2019: eerste gespreksronde met de beste 4 kandidaten. Deze krijgen uiterlijk dinsdag 17 september een uitnodiging.
• Dinsdag 24 september 2019: tweede gesprekken met 2 best passende kandidaten (diepgaandere kennismaking).
• Uiterlijk donderdag 26 september 2019: arbeidsvoorwaardengesprek.

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Tom Ramakers, Manager Wonen via 088 008 14 00.

Reparatieverzoek

Reparatieverzoek

Is er iets kapot in uw woning? Kijk hier voor wat u waar kunt melden.

Of bel 088 008 14 00 of stuur een e-mail naar reparatieverzoek@wonenbijJOOST.nl.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig uw voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen