Kunnen wij u helpen?

Word jij onze nieuwe Klantadviseur?

Krijg jij energie van contact met klanten? Kun je goed luisteren én adviseren? Ben je graag dienstverlenend bezig en ga je uitdagingen niet uit de weg? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Woonstichting JOOST zoekt een enthousiaste Klantadviseur voor 28 uur per week. Een gastheer of -vrouw die onze huurders adviseert zoals een goede buurman dat zou doen en huurderstevredenheid altijd centraal zet.

Hoe je dag eruit kan zien

Maandagochtend. Je haalt een rondje koffie voor je collega’s en spreekt kort het weekend door. Daarna begint het werkoverleg met je collega klantadviseurs. Daarin bespreken jullie de prioriteiten van die week. Hierna ga je door je mailbox. Je beantwoordt de vragen van huurders en woningzoekenden. Ondertussen krijg je telefoontjes en ontvang je klanten aan de balie. Zo werk je de hele ochtend door.

Na een gezellige lunch in de kantine, neem je weer plaats aan je bureau. Een huurder meldt zijn reparatie bij jou en jij zorgt dat dit wordt opgepakt. Vervolgens leg je een woningzoekende aan de balie uit hoe je kan reageren op een vrijkomende huurwoning. Een lekkere drukke dag maar die hectiek vind jij juist fijn. Tevreden sluit je af. Mede dankzij jou zijn onze klanten tevreden over onze dienstverlening.

Dit is wat je doet

Je uitdaging is om, samen met je collega klantadviseurs, je continu in te zetten voor het verbeteren van onze dienstverlening en de samenwerking binnen en buiten het team. Je beantwoordt eerstelijns klantvragen zoveel mogelijk zelfstandig en regelt dat de administratieve afhandeling van huuropzeggingen tijdig is gerealiseerd. Reparatieverzoeken neem je volgens procedure aan en verwerk je. Dit doe je door een luisterend oor te bieden en zorgvuldig en klantgericht te werken. Door je goede communicatieve vaardigheden ben je een prettige gesprekspartner voor de huurder. Dankzij jou kunnen de bewoners optimaal genieten van een fijn thuis.

Dit ben jij

  • Je bent absoluut: klantgericht, zorgvuldig en flexibel.
  • Je kunt goed: luisteren, verbinden en communiceren met verschillende soorten mensen.
  • Je hebt een afgeronde MBO-opleiding en ervaring met verhuur en eerstelijns dienstverlening
  • Je hebt (basis)kennis van bouwkunde, kennis van relevante wet- en regelgeving en ervaring met geautomatiseerde gegevensverwerking.

Dit krijg je ervoor terug

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Woondiensten. De functie is ingedeeld in schaal F. We hebben prima secundaire arbeidsvoorwaarden en bieden veel ruimte om je te ontwikkelen. In eerste instantie krijg je een jaarcontract met uitzicht op vast.

Hoi. Wij zijn JOOST

Woonstichting JOOST is letterlijk Thuis in de Meierij. We beheren circa 7.500 huurwoningen in Boxtel, Rosmalen en de kleine kernen rondom ’s-Hertogenbosch. Bij JOOST werken ruim 70 enthousiaste medewerkers. Dagelijks zetten wij ons in voor onze klanten.

Ben jij de klantadviseur die wij zoeken?

Stuur dan uiterlijk 20 juli 2020 je CV en motivatie naar sollicitatie@wonenbijJOOST.nl onder vermelding van Klantadviseur.

Planning

  • Donderdagmiddag 23 juli: speeddates met de vier beste kandidaten
  • Maandag 27 juli: nadere kennismaking met de twee best passende kandidaten
  • Dinsdag 28 juli in de ochtend het arbeidsvoorwaardengesprek

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Tom Ramakers, Manager Wonen via 088 008 14 00.

 

 

Reparatieverzoek

Reparatieverzoek

Is er iets kapot in uw woning? Kijk hier voor wat u waar kunt melden.

Of bel 088 008 14 00 of stuur een e-mail naar reparatieverzoek@wonenbijJOOST.nl.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig uw voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen