Kunnen wij u helpen?

Plan vernieuwen appartementen Kloosterhof van de baan

Woensdag 8 januari 2020

Eerder vertelden wij u over onze plannen om van de 12 appartementen in het Kloosterhof in Liempde, 8 grotere woningen te willen maken. Dit plan gaat echter niet door. Na onderzoek bleek dat het te gecompliceerd is en te duur om het klooster zo ingrijpend te verbouwen. Wat we wel gaan doen kunnen we op dit moment nog niet exact zeggen. We onderzoeken de mogelijkheden.

Mogelijk zorgappartementen?

Een van de mogelijkheden die we onderzoeken is het realiseren van woonzorg-appartementen in samenwerking met een zorgpartij. Deze appartementen zijn dan bedoeld voor mensen die het thuis niet meer alleen redden, maar de verbinding met de buurt niet willen verliezen. Zelfstandig wonen wordt dan gecombineerd met thuiszorg.

Een terugblik

De appartementen in het Kloosterhof zijn klein en moeilijk te verhuren. Daarom maakten we plannen om ze te vernieuwen. Oorspronkelijk waren ze woningen bedoeld voor senioren maar er woonden uiteindelijk verschillende doelgroepen door elkaar. In goed overleg en met de inbreng van de bewoners van de appartementen maakten we een Sociaal Plan. Hierin werden afspraken gemaakt over de wettelijke verhuis- en herinrichtingskostenvergoeding en voorrang bij verhuizing naar een andere woning. Alle oorspronkelijke bewoners verhuisden. Omdat het zonde is om de woningen leeg te laten staan, verhuurden we deze tot 1 februari 2020 tijdelijk met een huurcontract op basis van de Leegstandswet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reparatieverzoek

Reparatieverzoek

Is er iets kapot in uw woning? Kijk hier voor wat u waar kunt melden.

Of bel 088 008 14 00 of stuur een e-mail naar reparatieverzoek@wonenbijJOOST.nl.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig uw voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen