terug naar overzicht

Plannen maken voor voortuinen Ronduutje en Stenen Kamer

Vrijdag 6 juli 2018 Plannen maken voor voortuinen Ronduutje en Stenen Kamer

De afgelopen weken hebben we vele bewoners gesproken over de voortuinen bij Ronduutje en Stenen Kamer. De meeste bewoners vinden het de moeite waard om er samen iets moois van te maken. Fijn!

Uw wensen
Van de meeste bewoners mogen de voortuintjes wel wat netter, wat kleuriger en groener. Niet iedereen houdt van tuinieren, dus ook bestrating blijft belangrijk. Bijna iedereen is enthousiast over een laag hekje dat voor alle tuinen hetzelfde is. De meeste bewoners vinden het een goed idee om samen plannen te maken voor een nieuwe inrichting van de tuinen. Voor ons zijn daarbij een paar dingen belangrijk:

  • Minder tegels:U hoort het vast wel eens op het nieuws: tegels en bestrating zorgen steeds vaker voor wateroverlast. We moeten dus kijken waar we tegels weg kunnen halen zodat het regenwater de tuin in kan stromen.
  • Meer biodiversiteit:Ook in het nieuws: het gaat niet goed met de bijen. En die hebben we juist hard nodig voor onze voedselvoorziening. Bijen lok je met verschillende planten en met bijenhotels.

Samen plannen maken
Graag willen we samen met de bewoners en een tuinontwerper een plan maken. Een plan voor tuinen die weinig onderhoud nodig hebben maar wel goed zijn voor de bijen en het regenwater. Op donderdag 5 juli verzamelden zich in de schaduw van een  boom op het veldje achter Ronduutje een enthousiaste club amateur-ontwerpers.  Op grote plattegronden schoven ze  met fotokaartjes van planten, bankjes en regentonnen tot er een mooi geheel ontstond. Arnold van de Weert van “Groen en Re-integratie” en onze wijkbeheerder Frans Voigt hielpen de bewoners een handje. Ons doel: meer biodiversiteit en mogelijk hemelwater afkoppelen. De bewoners willen niet niet te veel werk. Samen willen we mooie voortuinen. De sfeer was uitstekend en hartelijk. Wordt vervolgd na de zomer.

St. Joseph gaat het het uiteindelijke ontwerp en de aanleg van de voortuinen bij Ronduutje en Stenen Kamer betalen. Het onderhoud is daarna voor de bewoners zelf. Als dat lukt, kan dit een inspirerend voorbeeld zijn voor nog veel meer tuinen in Boxtel.

Contactpersoon is Anja Maas. Voor vragen kunnen bewoners bij haar terecht via (0411) 659 100 of per e-mail anja.maas@sintjoseph.nl.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties