terug naar overzicht

Plannen voor sloop en nieuwbouw in Breukelen

Woensdag 19 mei 2021

In de wijk Breukelen in Boxtel heeft JOOST plannen om 38 woningen te slopen voor nieuwbouw. Het gaat om 30 woningen in de Hertogenstraat (huisnummers 2 t/m 24 en 1 t/m 35), 6 woningen in de Jan van Brabantstraat (huisnummers 17 t/m 27) en 2 woningen in de Van Hornstraat (huisnummer 67 en 69). De woningen zijn technisch verouderd en ook de installaties en de woningplattegronden – veel kleine kamers en een steile trap – voldoen niet meer aan de huidige tijd.

 

Waarom kiezen we voor sloop?

JOOST moet flinke investeringen doen om deze woningen te verbeteren. Wanneer we kiezen voor renoveren, blijven het oude woningen. Bovendien is een renovatie voor bewoners ook heftig. Ook bij een renovatie moeten ze tijdelijk verhuizen naar een andere woning. Sloop en nieuwbouw is daarom bij deze woningen een betere keuze. Daardoor kunnen we energiezuinige woningen realiseren, die helemaal voldoen aan alle eisen die worden gesteld.

Persoonlijke uitnodiging

De bewoners zijn inmiddels persoonlijk door ons op de hoogte gebracht. Veel bewoners zijn ook al persoonlijk door ons bezocht. De eerder geplande bijeenkomst konden we vanwege de huidige coronamaatregelen helaas niet door laten gaan. Zodra het kan, plannen we alsnog een bijeenkomst. Dit worden – rekening houdend met de coronamaatregelen op dat moment – meerdere bijeenkomsten in kleinere groepen. De betrokken bewoners ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging.

Wat is de planning?

We gaan de komende maanden verder met de huisbezoeken en we gaan met de klankbordgroep in gesprek over onze plannen. Niet alleen over onze plannen om te slopen, maar ook over de nieuwbouwplannen. Wat zijn de wensen van de bewoners? Waar moeten we rekening mee houden? Ook werken we samen met de klankbordgroep en de huurdersraad ‘Huurders van JOOST’ aan een sociaal plan. Hierin maken we afspraken over onder andere vergoedingen, de mogelijkheid voor terugkeer en voorrang bij een andere woning.

Wat zijn onze nieuwbouwplannen?

We hebben op deze locatie plannen voor eengezinswoningen en appartementen. Deze plannen zijn nog niet definitief, omdat we hierover eerst in gesprek willen gaan met de huidige bewoners. Zij krijgen immers straks ook de mogelijkheid om terug te keren in hun oude buurt. Het worden sociale huurwoningen. Dat betekent dat deze woningen een huurprijs krijgen van gemiddeld € 633,25 tot € 678,66 (aftoppingsgrenzen 2021).  De exacte huurprijs is ook afhankelijk van huishoudgrootte en inkomen. Huurders met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor extra huurtoeslag. Bovendien wordt de energierekening straks fors lager, omdat de nieuwe woningen energiezuinig zijn en gasloos worden voorbereid. Over onze plannen, zowel sloop als nieuwbouw, hebben we uiteraard afstemming met gemeente.

Wijkvernieuwing Breukelen

Deze plannen zijn onderdeel van de wijkvernieuwing in Breukelen. Zo werden in 2019 de voormalige witte woningen aan de Van Hugenpothstraat gesloopt om plaats te maken voor 25 nieuwe woningen en 8 appartementen.

Eerste huurders nieuwbouw Van Hugenpothstraat keren terug

Ook hebben we plannen voor renovatie en groot onderhoud van 30 woningen in de Jan van Brabantstraat, Van Ranststraat en de Ridder van Cuijkstraat.

Start voorbereiding renovatie en onderhoud woningen Breukelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties