Kunnen wij u helpen?

Plantdag met bewoners Van Hugenpothstraat

Woensdag 9 oktober 2019

Wij van JOOST vinden een groene omgeving belangrijk. Planten die vlinders en bijen aantrekken, en zo min mogelijk tegels zodat het water goed weg kan. Daarom organiseren wij op 17 oktober voor de huurders van de nieuwbouw in de Van Hugenpothstraat een bijeenkomst over het vergroenen van hun voortuinen.

Keuze uit verschillende plantpakketten
Samen met de Boxtelse kweker Van Esch, de gemeente en operatie Steenbreek, kunnen we een mooi aanbod doen. Tegen een flinke korting kunnen de bewoners plantjes voor de voortuin aanschaffen. Er is keuze uit een aantal verschillende plantpakketten.

Samen met bewoners
Medewerkers van het bedrijf T&G Terrein en Groenvoorziening starten vervolgens in het najaar met het planten van haagjes in de voortuinen. Als de haagjes staan, is het tijd om de bestelde plantjes in de grond te zetten. Dat doen we samen met de bewoners op een zaterdagochtend. Tijdens de bijeenkomst op 17 oktober én tijdens de plantdag (die we nog moeten plannen in overleg met de bewoners) geven we informatie over hoe het beste te planten en welke verzorging er nodig is. Vrijwilligers van Operatie Steenbreek helpen bewoners op weg.

Nieuwbouw 
Aan de Van Hugenpothstraat en Hendrika van Haeftenstraat zijn afgelopen jaar 25 eengezinswoningen en 8 appartementen in 2 bouwlagen gerealiseerd. Op deze plek stonden voorheen 42 boven- en benedenwoningen en 3 eengezinswoningen. Deze zogenoemde witte woningen werden begin 2018 gesloopt. De toenmalige bewoners kregen recht op terugkeer. Een aantal maakten hiervan gebruik.

Eerste huurders nieuwbouw Van Hugenpothstraat keren terug

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reparatieverzoek

Reparatieverzoek

Is er iets kapot in uw woning? Kijk hier voor wat u waar kunt melden.

Of bel 088 008 14 00 of stuur een e-mail naar reparatieverzoek@wonenbijJOOST.nl.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig uw voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen