terug naar overzicht

Plantdag met bewoners Van Hugenpothstraat

Woensdag 9 oktober 2019 Plantdag met bewoners Van Hugenpothstraat

Wij van JOOST vinden een groene omgeving belangrijk. Planten die vlinders en bijen aantrekken, en zo min mogelijk tegels zodat het water goed weg kan. Daarom organiseerden wij half oktober voor de bewoners van de nieuwbouw Van Hugenpothstraat een bijeenkomst over het vergroenen van hun voortuinen. Zaterdag 26 oktober werden al de eerste 3 modeltuinen aangelegd.

Keuze uit verschillende plantpakketten
Half november worden er beukenhagen om de voortuinen geplant en worden de plantvakken aangeplant door T&G Terrein en Groenvoorziening.  Ondertussen hopen we dat nog veel meer bewoners zich gaan aanmelden. Bewoners kunnen plantpakketten bestellen. Samen met de Boxtelse kweker Van Esch, de gemeente en operatie Steenbreek, kunnen we een mooi aanbod doen. Gemeente Boxtel draagt bij met tuinaarde, Operatie Steenbreek met raad en daad en JOOST neemt de helft van de kosten van de planten voor rekening, zodat bewoners plantjes kunnen aanschaffen met korting. Een mooie samenwerking.

9844bfc4-4f90-4925-a1e6-00e1194ee684
665e4a4d-d6e4-4012-862c-620a22bfd3f3
foto achterzijde egw

Nieuwbouw 
Aan de Van Hugenpothstraat en Hendrika van Haeftenstraat zijn afgelopen jaar 25 eengezinswoningen en 8 appartementen in 2 bouwlagen gerealiseerd. Op deze plek stonden voorheen 42 boven- en benedenwoningen en 3 eengezinswoningen. Deze zogenoemde witte woningen werden begin 2018 gesloopt. De toenmalige bewoners kregen recht op terugkeer. Een aantal maakten hiervan gebruik.

Nieuwbouw Van Hugenpothstraat gaat hard

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties