terug naar overzicht

Positieve beoordeling dienstverlening door KWH

Woensdag 18 april 2018 Positieve beoordeling dienstverlening door KWH

Wij vinden het belangrijk dat  huurders onze dienstverlening waarderen. Daarom vragen wij de mening van huurders hierover via continu onderzoek. Geven huurders aan dat zij tevreden zijn over de dienstverlening? Dan behalen we het keurmerk KWH-Huurlabel. KWH staat voor Kwaliteitszorg Woondiensten Huursector. Met een gemiddelde score van 7,7 is het keurmerk van St. Joseph verlengd tot maart 2020.

Mening huurders centraal
Bij het onderzoek voor het keurmerk KWH-Huurlabel staat de mening van de huurder centraal. Alleen als een groot deel van de huurders aangeeft tevreden te zijn over de dienstverlening, kan de corporatie het keurmerk behalen. Het onderzoek geeft de corporatie inzicht in wat goed gaat, maar ook wat volgens de huurders beter kan. Zo kan er continu gewerkt worden aan een betere dienstverlening.

Onafhankelijk onderzoek door KWH
Het KWH-Huurlabel onderzoekt alle zaken waar de huurder van een corporatie mee te maken kan krijgen. Worden reparaties goed afgehandeld? Worden afspraken nagekomen? Is de juiste informatie snel te vinden? Worden klachten naar tevredenheid opgelost?

KWH, het kwaliteitscentrum voor woningcorporaties, voert het onderzoek uit. Zij stuurt vragenlijsten aan huurders om hun mening te vragen en benadert huurders telefonisch. Uit dit onderzoek komen rapportcijfers. Een onafhankelijke en deskundige commissie kijkt naar de cijfers. Zijn de cijfers goed, dan ontvangt de corporatie het keurmerk KWH-Huurlabel.

Voortdurende kwaliteit
Voor corporaties is het een uitdaging om het KWH-Huurlabel te behouden. Het onderzoek wordt namelijk het hele jaar door uitgevoerd. Ervaren huurders een mindere dienstverlening? Dan kan het keurmerk ingetrokken worden. Op deze manier blijven corporaties continu alert op het leveren van goede service.

We zijn dus op de goede weg, zo laten de actuele cijfers zien. In het onderzoek gebruiken onze huurders onderstaande trefwoorden om St. Joseph te beschrijven.

Lees hier meer over onze investeringen in kwaliteit.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties