terug naar overzicht

Praat! zoekt samen met JOOST naar kansen in de wooncrisis

Woensdag 10 november 2021 Praat! zoekt samen met JOOST naar kansen in de wooncrisis

‘In Boxtel staat mijn huis’. Onder deze noemer gaan gespreksleider Marlies Germanus van Huis73en journalist Pal Jansen het gesprek aan met landelijke specialisten en lokale partijen over de wooncrisis. Samen gaan we op zoek naar mogelijke oplossingen om binnen vijf tot toen uit de wooncrisis te komen. Het is de tweede editie van actualiteitenrubriek Praat! en voor iedereen gratis bij te wonen.

De bijeenkomst was gepland voor 25 november. Vanwege coronamaatregelen is deze nu verplaatst naar 25 maart.  

Grote vraag naar woningen

Ook in Boxtel is de vraag naar huur- en koopwoningen groot. Voor een steeds grotere groep dreigt een huis als eerste levensbehoefte onbetaalbaar te worden of is de wachttijd ontzettend lang. De landelijke overheid laat het probleem over de aan de makt en die lijkt geen uitweg meer te bieden. Hoewel de kwestie een landelijke oplossing nodig heeft, is er op lokaal niveau ook van alles mogelijk.

Mogelijke oplossingen in Boxtel

Tijdens ‘Praat: In Boxtel staat mijn huis’ worden mogelijke oplossingen bekeken om in Boxtel, Liempde, Esch en Lennisheuvel binnen vijf tot tien jaar uit de wooncrisis te komen. Is de oplossing echt alleen ‘bouwen, bouwen, bouwen’, zoals in het publieke en politieke debat vaak klinkt? Of zijn er ook snellere en creatieve oplossingen mogelijk?

In gesprek

Gespreksleider Marlies Germanus en journalist Pal Jansen gaan in gesprek met woningmarktexpert Maartje Martens, onze directeur-bestuurder Rob Dekker, de Boxtelse architect Cleem Snijders, projectontwikkelaar Mark van Doorn van Janssen de Jong en wethouder Wim van der Zanden. Ook publiek komt aan het woord.

Praat mee

Wie dé oplossing voor Boxtel heeft, het onderwerp van een hele andere kant wil bekijken of graag geïnspireerd wil worden, is welkom!

Doe mee met de enquête

In aanloop naar de bijeenkomst, willen we enkele woonwensen van de inwoners uit Boxtel, Liempde, Esch en Lennisheuvel in kaart brengen. Help mee en vul de enquête in. Dit duurt maar een paar minuten.

De enquête is te volgen via deze link. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties