Alexanderven Rosmalen

Sinds de verhuizing van basisschool ‘t Ven, stond het voormalige schoolgebouw op de Seringenstraat in Rosmalen leeg. Deze locatie, eigendom van de gemeente ’s-Hertogenbosch, krijgt een nieuwe bestemming. Samen met de gemeente, Annenborch en KdV Architecten hebben we een ontwerp gemaakt voor 37 woonzorgappartementen (voorheen 38 appartementen, maar we hebben besloten om van één appartement een gezamenlijke woonkamer te maken).

Tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Zelfstandig wonen gecombineerd met thuiszorg

Het bijzondere aan deze 37 appartementen is dat zelfstandig wonen wordt gecombineerd met thuiszorg. Het complex is dus geen dependance van Annenborch maar biedt wel mogelijkheden op zorgvlak. Hierdoor zijn de appartementen uitermate geschikt voor mensen die het thuis niet meer alleen redden, maar de verbinding met de buurt niet willen verliezen.

Het complex

Het appartementencomplex bestaat uit drie woonlagen. De appartementen hebben twee slaapkamers en zijn circa 61m2 groot. Er is ook een gemeenschappelijke woonruimte die multifunctioneel te gebruiken is. Om het groene karakter van de wijk te behouden, zijn zo veel mogelijk bomen blijven staan.

Innovatief ijsbuffersysteem

Bijzonder aan dit project is dat de woningen worden gekoeld en verwarmd via een ijsbuffersysteem. Voor dit innovatieve systeem ontvangen wij vanuit Europa en de provincie Noord-Brabant subsidie. Meer informatie over dit systeem vind je hier.

Planning

De nieuwe bewoners hebben op 1 maart de sleutel gekregen. 

 

Projectteam