Kunnen wij u helpen?

Groot onderhoud Herculusstraat Rosmalen

We gaan aan de slag met de voorbereidingen op het groot onderhoud van 40 woningen in de Herculesstraat en omgeving in Rosmalen.

Uitvoering in 2021

De voorbereidingen zijn nog in een vroeg stadium. Het duurt nog zeker tot 2021 voordat we echt aan de slag gaan. De voorbereidingen bestaan uit technische onderzoeken van de woningen. We kijken bijvoorbeeld naar de kwaliteit van de dakpannen, de betonnen gevelelementen en de isolatie en we doen een asbestinventarisatie. We gebruiken hiervoor de leegstaande woningen aan Herculesstraat 61, 3 en 7. Binnenkort verhuren we de woningen met huisnummer 61 en 3. De woning op nummer 7 wordt een proefwoning! In een later stadium nodigen we de buurtbewoners uit om daar een kijkje te komen nemen.

Wat vindt u van uw woning?

Dat vragen we aan de bewoners. We horen graag wat onze huurders van hun woning vinden. En omdat zij er wonen, weten ze dat het beste!  Vanwege de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus kunnen we geen bewonersbijeenkomst organiseren om u naar uw mening en ideeën te vragen. Daarom bellen we alle huurders! Medewerkers van Centrum voor Woononderzoek voeren de telefoontjes voor ons uit. In juni was het zover.

Telefonisch woonwensenonderzoek groot onderhoud Herculesstraat

Hoe gaat het verder?

Net voor de bouwvak hebben we het selectieproces afgerond voor de keuze van de aannemer. We zijn met blij met Huybregts Relou. Samen met Fiks gaan zij voor ons aan de slag. Wij hebben unaniem voor deze partij gekozen vanwege de bewonersaanpak. We gaan nu samen met hen en bewoners onze plannen voor dit project verder uitwerken. De uitslag van de technische onderzoeken én de ideeën van de bewoners vormen hiervoor de basis. We houden u op de hoogte.

Ecologisch onderzoek

Over dit onderzoek vertellen wij graag wat meer. Want als Woonstichting zorgen wij niet alleen voor het huisvesten van mensen. Onze woningen bieden ook woonruimte aan verschillende beschermde diersoorten.

Vanwege de Wet Natuurbescherming zijn wij verplicht om vooraf in kaart te brengen of er vogels of vleermuizen in de spouw leven. Voordat we de spouwmuur gaan isoleren zorgen we ervoor dat ze niet meer in de spouw kunnen komen en plaatsen we vervangende nestruimten. ECO-logisch voert de inventarisatie van de vogels en vleermuizen voor ons uit. Dit onderzoek duurt van april tot september. De inspecties vinden plaats op verschillende tijdstippen. Ook in de avond, vroege ochtend en nacht.

vleermuis
naamloos II

Misschien heeft u al eens iemand met een verrekijker naar het dak zien kijken. U kunt de ecologen gerust vragen om uitleg!

Overzicht verschenen nieuwsbrieven:

Nieuwsbrief Herculusstraat Rosmalen Mei 2020

Nieuwsbrief Herculusstraat Rosmalen Juli 2020

 

 

WijkRosmalen
Projectleider Anita Busio
Projectopzichter Guus van den Heuvel
Projectconsulent Saskia van de Sande
Aantal woningen40
Opleveringaugustus 2020
Reparatieverzoek

Reparatieverzoek

Is er iets kapot in uw woning? Kijk hier voor wat u waar kunt melden.

Of bel 088 008 14 00 of stuur een e-mail naar reparatieverzoek@wonenbijJOOST.nl.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig uw voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen