Groot onderhoud St. Willibrordstraat en Keizerstraat

Eind maart 2020 is het groot onderhoud aan de laatste woningen aan de St. Willibrordstraat afgerond.  De 38 eengezinswoningen en 32 duplexwoningen in de St. Willibrordstraat en Keizerstraat (bouwjaar 1957) kregen HR++ glas en spouwmuurisolatie. Ook brachten we permanente nestkasten aan voor beschermde vogels en vleermuizen. We herstelden de gevels, vervingen voor- en achterdeuren en pasten waar nodig de installaties aan. Ongeveer 60% van de bewoners liet ook hun badkamer, keuken en/of toilet opknappen. Nu de woningen goed geïsoleerd zijn, kunnen de bewoners nog kiezen voor zonnepanelen. Inmiddels hebben 31 huurders deze keuze al gemaakt.

Voordat we van start gingen, wilden we uiteraard graag weten van onze bewoners van hun woning vinden. Omdat zij er wonen, weten ze dat natuurlijk het beste. In januari 2018 organiseerden wij hiervoor een oriëntatiesessie voor bewoners die wij samen met aannemer Hendriks Coppelmans organiseerden. Deze avond kregen wij veel input van bewoners over hun ideeën en wensen om de woningen aan te pakken. Wat vinden zij goed aan hun woning? En wat kunnen we verbeteren? Bewoners waren erg te spreken over deze aanpak. Wij zijn met deze input aan de slag gegaan om onze plannen verder uit te werken.

Vanaf augustus 2019 gingen we met de werkzaamheden van start samen met Bouwbedrijf Hendriks Coppelmans. Inmiddels zijn de woningen opgeleverd.

Lees ook de relevante nieuwsartikelen:

Groot onderhoud St. Willibrordstraat en Keizerstraat

Groot onderhoud St. Willibrordstraat en Keizerstraat

Start voorbereiding groot onderhoud Willibrordstraat en Keizerstraat

 

Wijk Selissen
Projectleider Anita Busio
Projectconsulent Krien van Splunder
Aantal woningen 70
Oplevering Maart 2020