Nieuwbouw Pastorie Rosmalen

JOOST gaat samen met SMT Bouw & Vastgoed aan de slag met de herontwikkeling van de Pastorie aan de Markt 1 in Rosmalen.

De huidige bewoners gaan verhuizen

De huidige bewoner en gebruikers van de oude Pastorie verhuizen medio augustus 2021 naar een nieuw te bouwen locatie direct achter de Lambertuskerk. De Parochie Heilige Maria heeft SMT Bouw & Vastgoed gevraagd om te bekijken wat er mogelijk is met het huidige pand. Hierbij heeft SMT de samenwerking gezocht met Woonstichting JOOST.

Het plan

De pastorie wordt van binnen verbouwd tot een woongroep voor 6 mensen die onder 24-uurs begeleiding van de Leermakers Autismegroep zelfstandig gaan wonen. Deze mensen hebben baat bij de sfeer van een woongroep. In de achtertuin worden een 12-tal kleine zelfstandige woonstudio’s gerealiseerd waar cliënten met een normale tot hoge begaafdheid, zelfstandig wonen. Deze mensen hebben baat bij de nabijheid van de huiskamer van de Pastorie waar zij terecht kunnen voor steun/ondersteuning. Naar verwachting start de bouw in september 2021. De oplevering is gepland eind 2021, begin 2022.

Op de koffie bij de buren

Het concept ontwerp werd recent gepresenteerd aan de omwonenden. De reacties waren positief. Op verzoek van de buurt zijn de plannen zo aangepast dat alle bomen aan de buitenrand behouden kunnen blijven. Het parkeren geschied geheel op eigen terrein zodat er geen extra parkeerdruk ontstaat in de directe omgeving.

Projectleider Joost Huijbregts
Projectopzichter Niels Vader
Aantal woningen 18
Oplevering Eind 2021/begin 2022