Nieuwbouw Seringenstraat Rosmalen

Voormalige basisschool maakt plaats voor 37 woonzorgappartementen

Sinds de verhuizing van basisschool ‘t Ven, staat het voormalige schoolgebouw op de Seringenstraat in Rosmalen leeg. Deze locatie, eigendom van de gemeente ’s-Hertogenbosch, krijgt een nieuwe bestemming. Samen met de gemeente, Annenborch en KdV Architecten hebben we een ontwerp gemaakt voor 37 woonzorgappartementen (voorheen 38 appartementen, maar we hebben besloten om van één appartement een gezamenlijke woonkamer te maken).

Zelfstandig wonen gecombineerd met thuiszorg

Het bijzondere aan deze 37 appartementen is dat zelfstandig wonen wordt gecombineerd met thuiszorg. Het complex wordt dus geen dependance van Annenborch maar biedt wel mogelijkheden op zorgvlak. Hierdoor zijn de appartementen uitermate geschikt voor mensen die het thuis niet meer alleen redden, maar de verbinding met de buurt niet willen verliezen.

Het complex

Het appartementencomplex bestaat uit drie woonlagen. De appartementen hebben twee slaapkamers en zijn circa 61m2 groot. Er komt ook een gemeenschappelijke woonkamer in het complex die multifunctioneel  te gebruiken is. Op het terrein worden 30 parkeerplaatsen gerealiseerd. Daarnaast komen er 15 extra parkeerplaatsen aan de Kamperfoelistraat. Om het groene karakter van de wijk te behouden, blijven zo veel mogelijk bomen staan.

Innovatief ijsbuffersysteem

Bijzonder aan dit project is dat de woningen worden gekoeld en verwarmd via een ijsbuffersysteem. Voor dit innovatieve systeem ontvangen wij vanuit Europa en de provincie Noord-Brabant subsidie. Meer informatie over dit systeem vind je in de link in het bericht onderaan de pagina.

Planning

Vanaf 30 augustus wordt het bouwterrein ingericht. Het ijsbuffersysteem waarmee de appartementen worden verwarmd, wordt geïnstalleerd door de firma Solareis. Zij starten begin september met hun werkzaamheden. Dit duurt ongeveer 6 weken. Halverwege oktober start aannemer Hoedemakers met de grondwerkzaamheden, het boren van heipalen en de fundering.
Na de vakantieperiode organiseren wij samen met Hoedemakers voor  een informatie bijeenkomst voor omwonenden, waarin het bouwplan en de werkzaamheden uitgebreider worden toegelicht. Omwonenden ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Interesse?

Ongeveer 3 tot 6 maanden voordat de woningen worden opgeleverd, worden deze aangeboden op WoonService Regionaal. Om te kunnen reageren dient u ingeschreven te staan als woningzoekende bij WoonService Regionaal. Staat u dit nog niet? Doe dit dan alvast nu. Hoe langer u ingeschreven staat, hoe groter uw kans op een woning is. Houd onze website in de gaten voor de planning.

Bekijk hier de gevelaanzichten

Bekijk hier de situatieschets

Online omwonendenavond Seringenstraat een succes

Toekomstige appartementen Seringenstraat worden verwarmd met ijs

 

Wijk 't Ven
Waar gelegen? Rosmalen
Projectleider Niels Vader
Aantal woningen 38
Oplevering eind 2022