Nieuwbouw Rodenburg

In april 2017 tekenden Kleine Meierij en BAM Wonen een overeenkomst voor de realisatie van 22 energieneutrale huurwoningen in de wijk Rodenburg in Heeswijk-Dinther. De eerste bewoners ontvingen in februari 2019 de sleutel.

Plan Rodenburg

De 22 energieneutrale woningen maken onderdeel uit van het grotere Rodenburg plan in Heeswijk-Dinther. In dit plan komen in opdracht van de gemeente uiteindelijk 130 tot 150 woningen. 30% van alle woningen binnen dit project zijn bestemd voor sociale huur, waaronder de 22 woningen van Kleine Meierij. De bouw van de woningen is in handen van BAM wonen en het ontwerp komt van Leenders Architecten.

De woningen

De woningen bestaan uit tussen- en hoekwoningen en zijn verdeeld in 2 blokken van 5 woningen en 1 blok van 12 woningen. Het unieke aan de woningen is dat ze energieneutraal worden opgeleverd: goed geïsoleerde woningen met zonnepanelen op het dak. Dit sluit naadloos aan bij de ambitie van Kleine Meierij om het woningaanbod te verduurzamen. Zowel in bestaande bouw als nieuwbouw streeft Kleine Meierij naar een verduurzaming: ten gunste van het milieu, maar vooral ook ten gunste van de huurders die daardoor in een gezonder, comfortabel huis wonen met lagere vaste lasten.

 

 

 

 

 

Wijk Rodenborg
Aantal woningen 22
Huurprijs gemiddeld € 535,- per maand
Oplevering 13 februari 2019