Seringenstraat

Sinds de verhuizing van basisschool ‘t Ven, stond het voormalige schoolgebouw op de Seringenstraat in Rosmalen leeg. Deze locatie, eigendom van de gemeente ’s-Hertogenbosch, krijgt een nieuwe bestemming. Samen met de gemeente, Annenborch en KdV Architecten hebben we een ontwerp gemaakt voor 37 woonzorgappartementen (voorheen 38 appartementen, maar we hebben besloten om van één appartement een gezamenlijke woonkamer te maken).

Tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Zelfstandig wonen gecombineerd met thuiszorg

Het bijzondere aan deze 37 appartementen is dat zelfstandig wonen wordt gecombineerd met thuiszorg. Het complex wordt dus geen dependance van Annenborch maar biedt wel mogelijkheden op zorgvlak. Hierdoor zijn de appartementen uitermate geschikt voor mensen die het thuis niet meer alleen redden, maar de verbinding met de buurt niet willen verliezen.

Het complex

Het appartementencomplex bestaat uit drie woonlagen. De appartementen hebben twee slaapkamers en zijn circa 61m2 groot. Er komt ook een gemeenschappelijke woonkamer in het complex die multifunctioneel te gebruiken is. Op het terrein worden 30 parkeerplaatsen gerealiseerd. Daarnaast komen er 15 extra parkeerplaatsen aan de Kamperfoelistraat. Om het groene karakter van de wijk te behouden, blijven zo veel mogelijk bomen staan.

Innovatief ijsbuffersysteem

Bijzonder aan dit project is dat de woningen worden gekoeld en verwarmd via een ijsbuffersysteem. Voor dit innovatieve systeem ontvangen wij vanuit Europa en de provincie Noord-Brabant subsidie. Meer informatie over dit systeem vind je hier.

Planning

Op dit moment is de bouw in volle gang. Op 1 juni werd het hoogste punt gevierd. We verwachten deze nieuwbouw rond januari 2023 op te leveren.

Interesse?

Na de zomervakantie van 2022 beiden we de woningen aan via WoonService Regionaal. Om te kunnen reageren moe je ingeschreven staan als woningzoekende bij WoonService Regionaal. Sta je dit nog niet? Doe dit dan alvast nu. Hoe langer je ingeschreven staat, hoe groter jouw kans op een woning is. Houd onze website in de gaten voor de planning.

Verhuis je vanuit een eengezinswoning? Dan kun je wellicht gebruik maken van onze 65plus-verhuisregeling. Klik hier voor meer informatie.

Projectteam