terug naar overzicht

Riek uit Rosmalen verhuisde met de 65plus-verhuisregeling

Woensdag 17 november 2021 Riek uit Rosmalen verhuisde met de 65plus-verhuisregeling

Verhuizen was een goede stap voor Riek Maas-Heijmans (75). Van groot naar klein in Rosmalen, met behulp van de 65plus-verhuisregeling. “De verhuizing in mei kwam op het juiste moment, want ik dacht al een tijdje: wat moet ik toch in dat grote huis? Die zorg heb ik nu niet meer.”

Het huis werd te groot en te veel

Liefst 37 jaar woonde Riek in de Beatrixstraat in Rosmalen Noord. In een mooi en ruim huurhuis met drie slaapkamers, een zolder, een flinke schuur en een diepe tuin. Haar twee zoons werden er volwassen en gingen het huis uit. “Al die jaren heb ik er fijn gewoond. Ook nadat mijn man tien jaar geleden overleed. Maar inmiddels werd het te groot en te veel”, vertelt ze.

Met voorrang verhuizen naar appartement

Samen met zoon Toine vroeg ze aan JOOST wat die voor haar kon betekenen. Misschien het huis kopen en dan helemaal aanpassen aan haar wensen? Nee, dat werd te ingewikkeld. Woonmakelaar Wineke Bot van JOOST vertelde over de 65plus-verhuisregeling. Dat klonk meteen goed. Met deze regeling kunnen senioren met voorrang verhuizen van een woning naar een appartement. Dit biedt extra kansen voor senioren die kleiner willen wonen en maakt woningen vrij voor gezinnen en stellen met een kinderwens. Een mooie regeling met enkele voorwaarden waar Riek aan voldeed.

Ik wilde graag in Rosmalen blijven

“Ik wilde graag in Rosmalen blijven”, gaat Riek verder. “In een fijne kleinere woning met toch nog een klein tuintje. We bekeken links en rechts wat mogelijkheden, maar de keuze bleek niet zo groot. En toen kwam dit voorbij. Een appartement op de- begane grond met tuintje en terras. Tegenover een speeltuin, dus met een levendig uitzicht. Prima!”

Riek in haar nieuwe appartement. Het artikel gaat door onder de foto.

Verhuizen was een goede beslissing

Riek heeft een ruime woonkamer met open keuken, een grote en een kleine slaapkamer, een badkamer en berging. Met hulp van haar twee zoons verhuisde ze in één dag en ruimde ze heel veel op. “Nee, daar had ik geen moeite mee. Verhuizen naar dit appartement was een goede beslissing. Ik ben blij dat ik deze mogelijkheid kreeg.”

Ook kleiner en gelijkvloers gaan wonen?

Wilt u ook kleiner en gelijkvloers gaan wonen? Of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze seniorenconsulenten Wineke Bot of Marieke Klouwens. U bereikt hen via telefoonnummer 088 008 14 00. Zij kijken graag samen met u naar uw persoonlijke woonwensen en mogelijkheden.  Lees hier meer informatie over de 65plus-verhuisregeling. 

Dit artikel verscheen in ons huurdersmagazine JOOST, uitgave november 2021. Bekijk deze hieronder online.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties