terug naar overzicht

Riky verhuisde met de 65plus-verhuisregeling naar een appartement

Woensdag 27 juli 2022 Riky verhuisde met de 65plus-verhuisregeling naar een appartement

Riky van de Langenberg (69) verhuisde onlangs naar een splinternieuw appartement in Heem van Selis, de nieuwe woonwijk in Boxtel. De verhuizing was spannend, weet ze nog. “Na dertig jaar je vertrouwde woning verlaten, is niet niks. Maar ik ben blij dat ik het heb gedaan.”

Ik was op zoek naar iets kleiners

Vanaf haar balkon kijkt ze zo op de drukke Bosscheweg. En rondom het gebouw is het ook één en al leven, met al die bewoners van de andere nieuwe Heem van Selis-woningen en de GAMMA en de Intratuin om de hoek. “Volgens mij heb ik hier al vaker buiten gezeten dan in mijn ‘oude’ tuin”, lacht ze. Die tuin hoorde bij haar eengezinswoning in Boxtel Oost waar ze lang met haar echtgenoot Willy woonde. “Hij overleed acht jaar geleden. Toen werd het huis echt te groot. Vandaar die zoektocht naar wat kleiners.”

Tekst loopt door onder de foto.

65plus-verhuisregeling

Ze schreef zich in voor het appartement in Heem van Selis. Deze woning viel onder de 65-plusverhuisregeling van JOOST. Dat betekende dat Riky, als bijna zeventiger, voorrang kreeg op andere geïnteresseerden. “Maar er waren meer dan 250 mensen die dit appartement op het oog hadden. Dus ik durfde nergens op te hopen.” Toch was ze dé gelukkige en ontzettend blij toen ze het kreeg toegewezen. Tegelijkertijd sloeg ook de twijfel toe. Want ‘verhuizen’ betekende ook dat ze moest opruimen. Dingen moest wegdoen waar ze mooie herinneringen aan had.

Verhuisd volgens plan

Een afspraak die ze ooit samen met Willy maakte, zorgde voor de nodige gemoedsrust. “Hij zei altijd: ‘voordat we zeventig zijn, verhuizen we naar een gelijkvloerse woning’. Dat moment was nu aangebroken. Ik besloot ons voornemen uit te voeren. In mijn eentje, op mijn 69ste.” Haar familie stond daarbij voor haar klaar. “Mijn kinderen, broers en schoonzussen… ze boden hulp waar ze konden. Moedigden me aan, namen twijfels weg. We hebben altijd een heel hechte band gehad. ‘Zorgen voor elkaar’ loopt als een rode draad door ons leven. Nu zorgden ze voor mij. Zonder hen had ik het misschien toch niet aangedurfd. Nu ik hier zo zit, denk ik: ‘ik heb er goed aan gedaan.’”

Verhuiscoach gaf rust

Ze woont er nog maar kort, maar het is al echt haar huis. Uit haar oude woning nam ze haar meest praktische en meest dierbare spullen mee. “Dat selecteren was lastig. Maar ook hier hebben de kinderen en mijn broers me heel fijn bij geholpen”, vindt ze. Voor de administratie schakelde Riky via JOOST een verhuiscoach in. “Die gaf me rust. Want probeer zelf maar eens inzicht te krijgen in al je contracten en abonnementen. Nu was alles in een paar uur geregeld, inclusief adreswijzigingen.” Meer weten over deze verhuisservice? 

Tekst loopt door onder de foto.

Familie het belangrijkste

In één kamer staan nog een paar volle dozen. Ook de afzuigkap moet nog worden opgehangen, net zoals wat lampen. “Dat komt goed”, zegt ze vol vertrouwen. “Eerst ga ik op vakantie met mijn broer en zijn gezin. Dat was al gepland. Niet meegaan, vond ik eigenlijk geen optie. Uiteindelijk blijft mijn familie voor mij het belangrijkst.”

Wilt u ook kleiner en gelijkvloers gaan wonen?

Dan is de 65plus-verhuisregeling misschien wel iets voor u! Neem contact op met onze seniorenconsulenten via telefoonnummer 088 008 14 00. Zij kijken graag samen met u naar uw persoonlijke woonwensen en mogelijkheden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties