terug naar overzicht

Rookmelders in elke woning

Maandag 14 februari 2022 Rookmelders in elke woning

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders te hangen. Wat betekent dit voor onze huurders?

Controle rookmelders

Voor 1 juli komen onze onderhoudsmedewerkers of medewerkers van Blusco bij onze huurders langs. Zij controleren de reeds aanwezige rookmelders en indien nodig vervangen zij deze gratis. Een afspraak maken is niet nodig. Mocht een bewoner niet thuis zijn, dan komen zij op een later moment terug.

Waarom rookmelders?

Rook bevat veel giftige gassen en daarom raak je snel in een diepe bewusteloosheid. Vaak al binnen enkele minuten. Rookmelders zijn van levensbelang, en niet alleen als je slaapt! Hoe sneller je een brand ontdekt, des te meer tijd en kans heb je om je huis veilig te verlaten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

 • John van dooren schreef

  Moet ik een afspraak maken voor rookmelders te plaatsen of krijg ik bericht

  • Woonstichting JOOST schreef

   Beste John, dat is niet nodig. Voor 1 juli komen onze onderhoudsmedewerkers of medewerkers van Blusco bij u langs. Zij controleren de reeds aanwezige rookmelders en indien nodig vervangen zij deze gratis. Een afspraak maken is niet nodig. Mocht u niet thuis zijn, dan komen zij op een later moment terug. Groet, Ineke, namens Woonstichting JOOST

 • Linda Monsauret schreef

  Ik heb in november 2021 een nieuwe verwarmingsketel gehad, toen ook jullie mail beantwoord dat ik geen rookmelders heb. Maar deze zijn nog steeds niet bij mij geplaatst. Wanneer wordt dit gedaan? Mijn zus heeft in die week ook een nieuwe verwarmingsketel gehad, geen mail beantwoord maar heeft wel tegelijkertijd rookmelders gehad. Zij woont in dezelfde straat.

  • Woonstichting JOOST schreef

   Voor 1 juli komen onze onderhoudsmedewerkers of medewerkers van Blusco bij onze huurders langs. Zij controleren de reeds aanwezige rookmelders en indien nodig vervangen zij deze gratis. Een afspraak maken is niet nodig. Mocht u niet thuis zijn, dan komen zij op een later moment terug.