terug naar overzicht

Ruim 90% huurders dit jaar geen huurverhoging

Donderdag 19 april 2018 Ruim 90% huurders dit jaar geen huurverhoging

Betaalbaarheid is voor ons een belangrijk thema. Zo hebben we afgelopen jaren diverse servicecomponenten verlaagd of helemaal laten vervallen en investeren we fors in energiezuinige maatregelen. Wat uiteindelijk weer leidt tot kostenbesparing voor onze huurder. Ook voor de jaarlijkse huurverhoging zetten we dit jaar minimaal in. Ruim 90% van onze huurders krijgt zelfs geen huurverhoging. En een kleine groep krijgt zelfs een huurverlaging. Alle huurders ontvangen deze week een brief met hierin de wijziging. Deze gaat in per 1 juli.

Geen huurverhoging
Huishoudens met een laag inkomen (lager dan € 41.056), grote gezinnen (van minimaal 4 personen), gepensioneerden, chronisch zieken en gehandicapten krijgen dit jaar geen huurverhoging.

Deel bewoners met bijstandsuitkering krijgt huurverlaging
Alle bewoners met een bijstandsuitkering ontvangen een brief van de gemeente. Wanneer zij nu meer betalen dan de streefhuur, komen zij in aanmerking voor een huurverlaging. De streefhuur is het bedrag dat wij maximaal willen vragen op basis van de kwaliteit van de woning.

Alleen huurverhoging voor scheefhuurders
Alleen de zogenoemde scheefhuurders krijgen een huurverhoging. Deze huurders hebben een te hoog inkomen in relatie tot de hoogte van de huurprijs.

Bent u huurder? Bekijk aan de hand van bovenstaand schema wat voor uw situatie van toepassing is. Klik hier voor grote versie in PDF. 

Waarom geen huurverlaging voor alle woningen?
De Woonbond startte afgelopen maand met een actie voor verlaging van alle huurprijzen voor alle huurwoningen in Nederland. Zij zijn van mening dat de corporaties in Nederland forse winst maken. Het beeld dat zij geven is echter ongenuanceerd. Sinds vorig jaar hebben corporaties de waarde van hun huizenbezit met een nieuwe methode moeten vaststellen. Daardoor lijkt het op papier alsof de corporaties rijker zijn geworden. Maar dat is op papier. Het geld zit immers in de stenen.

Onze inkomsten bestaan voor het overgrote deel uit huur. Wat er aan inkomsten binnen komt, investeren we in beheer, onderhoud en verbetering van woningen en nieuwbouw. En daar is veel geld voor nodig. Daarom is het onrealistisch om alle huurprijzen te verlagen. Omdat we betaalbaarheid wel heel belangrijk vinden, krijgt dus het grootste deel van onze huurders dit jaar geen huurverhoging. En een kleine groep krijgt zelfs een huurverlaging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties