terug naar overzicht

Ruthly van der Lee verhuisde naar een nieuwbouwwoning in Boxtel

Dinsdag 6 augustus 2019

Achter de voordeur hangt de geur van muurverf en behanglijm. “Het is mooi geworden”, lacht Ruthly van der Lee (25) tevreden als ze rondkijkt in haar nieuwe woning aan de Hendrika van Haeftenstraat in Boxtel.

Hendrika_van_Haeftenstraat_10_2mei2019-8
Ruthly_vd_Lee_HvHaeftenstr10_27mei2019-4

Op 1 mei kreeg ze de sleutel. Enkele weken later overnachtte ze voor het eerst in haar energiezuinige nieuwbouwwoning op de plek waar voorheen verouderde woningen stonden. “Ik woonde in Esch in een bovenwoning en wilde graag een woning met een tuintje en dichterbij het station. Toen ik deze woningen zag, dacht ik: die zal ik niet krijgen. Maar dat lukte toch. Mam zei meteen: pak die kans! En dat deed ik.”

Frisse start
De voormalige witte woningen uit 1945 aan de Van Hugenpothstraat en Hendrika van Haeftenstraat zijn in 2018 gesloopt. De bewoners kregen een nieuwe huurwoning en een verhuiskostenvergoeding. Wie wilde, mocht terugkeren in een nieuwe woning. Enkele huishoudens deden dat en maakten zo een frisse start in hun vertrouwde straat. Inmiddels zijn alle woningen opgeleverd.

Een gezellig thuis
Ruthly is nieuw in de straat. Met familie en handige vrienden creëerde ze in drie weken een gezellig thuis. “Het is een goed afgewerkte woning waarin alles werkt zoals het hoort. Ik hoefde de woonstichting nergens over te bellen. Fijn dat de woning energiezuinig is. Niet alleen om de lagere energiekosten. Gasloos betekent klaar voor de toekomst. En door de goede isolatie hoor ik nauwelijks buitengeluiden.”

De volgende klus is de tuin. Met buurtbewoners zijn afspraken gemaakt over het plaatsen van schuttingen. “Verder denk ik aan een terras en een overkapping. En er komen parkeerplaatsen op huisnummer. Echt top.”

Lees ook: eerste huurders nieuwbouw Van Hugenpothstraat keren terug

Nieuwbouw Van Hugenpothstraat gaat hard

Dit interview was ook te lezen in ons huurdersmagazine JOOST.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties