terug naar overzicht

Woongebouw Ten Brueckelen viert 25-jarig jubileum

Woensdag 17 november 2021 Woongebouw Ten Brueckelen viert 25-jarig jubileum

Woongebouw Ten Brueckelen bestaat 25 jaar. Zus Kappé (93), Gerda van Assen (93) en Jo van den Biggelaar (87) hoorden bij de eerste bewoners. “We wonen hier prima. In Ten Brueckelen worden wij honderd.”

Op de foto van links naar rechts: Jo van den Biggelaar, Zus Kappé en Gerda van Assen.

Ten Brueckelen telt 56 appartementen aan de Annastraat in Boxtel. De zelfstandige bewoners kunnen gebruik maken van voorzieningen in ‘buurman’ woonzorgcentrum Simeonshof: activiteiten, restaurant, ontmoetingsruimte, winkel en wasserij.

Op het goede moment

Jo verhuisde 25 jaar geleden naar Ten Brueckelen. “Voor mij was het toen nog niet nodig, maar mijn man werd invalide. Ik ben er nu heel blij mee. Ik kan niet beter wonen dan in dit fijne appartement.” Zus knikt. Haar vorige huis werd te groot: “Mijn man en ik waren nog maar met z´n tweeën. Onze verhuizing naar Ten Brueckelen kwam op het goede moment. Alles nieuw en gelijkvloers. Gewoon fijn en gemakkelijk.”

We wandelen elke dag

Zus vertelt verder: “De meesten die hier 25 jaar geleden kwamen wonen, zijn overleden. Wij zijn er nog en we zoeken elkaar ook op. Niet dat we bij elkaar de deur plat lopen. Integendeel.” Jo vult aan: “We wandelen elke dag met z´n drieën, met de rollator over de gangen. Om in beweging te blijven en het is gezellig.”

We zijn tevreden

Corona kwamen de dames door met legpuzzels, wandelingetjes en een rustig leeftempo. “We hebben ons niks verveeld”, benadrukken ze. “We zijn tevreden en raken niet snel in de stress.- Wel fijn dat de kinderen ons weer kunnen bezoeken.” Gerda vindt het jammer dat ze in coronatijd niet kon eten in Simeonshof. “Een maaltijd afhalen bij een loket en dan thuis opeten. Goed geregeld, maar minder leuk.”

Wij worden honderd

Gerda woonde maar vier jaar met haar man in Ten Brueckelen. Ze is al 21 jaar weduwe. De echtgenoot van Zus overleed bijna vier jaar geleden, Jo is al tien jaar alleen. “Hoe dan ook, wij worden honderd”, lacht Gerda. “We willen in elk geval samen nog het 30-jarig bestaan van Ten Brueckelen vieren.” Zus en Jo reageren: “Als we het niet halen, hebben we een mooi leven gehad.”

Feest vanwege 25-jarig jubileum

Op donderdag 30 september was er ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum een feest voor alle bewoners.
Het artikel loopt door onder de foto.

Voorzitter Jo van den Brand (op de foto onder) van de bewonerscommissie spreekt alle bewoners toe.

Onze manager Sociaal Beheer Inge Huisman (staand op de foto hieronder) zet Jo Leijten, Zus van der Meijden en Gerda van Assen (v.l.n.r.) in de bloemetjes. Net als Lenie Kampert wonen zij sinds de opening in 1996 in Ten Breuckelen.

Dit artikel verscheen in ons huurdersmagazine JOOST, uitgave november 2021. Bekijk deze hieronder online.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties