terug naar overzicht

Samen bouwen aan een JOOST-cultuur

Woensdag 29 april 2020

JOOST biedt huurders ruimte om te wonen. Maar we interpreteren ‘ruimte’ veel breder. We bieden ook medewerkers ruimte, bijvoorbeeld om zich te ontwikkelen in hun doen en laten, professioneel en persoonlijk. Daarnaast is er ruimte om binnen en buiten te netwerken. Dankzij de combinatie van betrokken JOOST-medewerkers en actief bijdragen aan een krachtig netwerk kunnen wij in onze regio’s het maatwerk leveren dat huurders van ons verwachten. Onze processen, systemen en structuren voor overleg en besluitvorming faciliteren daarbij.

HR-adviseur Maria van Os – die in april haar 25-jarig jubileum bij JOOST vierde – vertelt over de werkwijze van ‘Werken vanuit je hart’ in de praktijk: “Samen bouwen aan een JOOST-cultuur”.

We werken vanuit JOOST vanuit ons hart

“We werken binnen JOOST vanuit ons hart. Medewerkers krijgen de ruimte om vragen en wensen creatief en naar eigen inzicht op te lossen. Liefst zonder belemmerd te worden door regels.”

De JOOST-academie beidt ruimte voor inhoud én de zachte kant

“Er zijn in 2019 diverse initiatieven opgestart die in 2020 verder vorm gaan krijgen. Waaronder de JOOST Academie, die ruimte biedt voor de zachte kant, maar ook voor de inhoud. Zowel op persoonlijk vlak als het beoogde gedrag wanneer je werkt namens JOOST. We worden hierbij ondersteund door een externe coach die onze collega’s begeleid bij het toewerken naar een fijne, effectieve en constructieve samenwerking. Dankzij zijn begeleiding, tips en adviezen krijgen medewerkers de gelegenheid goed te ‘landen’ in hun functie binnen de nieuwe JOOST-organisatie.”

Invulling geven aan wie we als JOOST zijn: die goede buurman

Medewerkers worden bij ons ook gestimuleerd om hun ervaringen te delen. “Dat doen we onder andere door sessies te houden die gaan over gedrag, samenwerking en communicatie. Hiermee prikkelen we het bewustzijn en het effect van ieders doen en laten op elkaar en op onze klanten. Door dit te koppelen aan onze merkwaarden ‘samen’, ‘toekomstgericht’, ‘toegankelijk’ en ‘nuchter’ geven we invulling aan wie we als JOOST zijn: die goede buurman.”

Benieuwd wat wij in 2019 nog meer hebben gedaan? Lees hier ons jaarverslag 2019: ‘Als een goede buurman, Thuis in de Meierij’.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties