terug naar overzicht

Team Projecten: Samen met bewoners mooie projecten realiseren

Dinsdag 13 maart 2018 Team Projecten: Samen met bewoners mooie projecten realiseren

Alles regelen bij onderhoud en nieuwbouw en daarbij nauw samenwerken met aannemers en bewoners. Dat is kort gezegd het werk van de medewerkers van het team Projecten. “Samen woningen toekomstbestendiger maken. Samen iets realiseren waar we allemaal tevreden over zijn.” Een kennismaking met de medewerkers van team projecten van St. Joseph. 

Op de foto van links naar rechts: opzichter Jos van den Broek, opzichter Marco Verbeek, projectleider Anita Busio, projectleider Judith van Mil en projectontwikkelaar Niels Vader.
Op de foto ontbreekt projectconsulent Sancha Schuurs.

Een project start altijd met een bijeenkomst voor bewoners.Met als doel: het ophalen van ideeën. Wat willen de mensen in en om hun woning? Wat vinden ze belangrijk en welke maatregelen werken volgens hen het beste? “Bewoners zijn ervaringsdeskundigen in hun woning en buurt. Dus is het logisch dat we deze vragen stellen”, vindt het team. Een goed voorbeeld is de ingrijpende renovatie van de ‘witte woningen’ aan de Van Hornstraat en Dufourstraat. Bewoners vertelden over te kleine badkamers en bergruimten. Dus werden deze ideeën in de plannen meegenomen en worden nu uiteindelijk ook
gerealiseerd.

Rekening houden met woonwensen
Een ander project is de aanstaande nieuwbouw aan de Albinonistraat. Omwonenden pleitten met succes voor een subtieler en ranker plan met meer draagvlak. Aantrekkelijke
appartementen voor starters én buurtbewoners die kleiner willen gaan wonen.
“Niet alles wat bewoners willen, kunnen we doen”, weten de medewerkers. “Maar binnen de technische en financiële mogelijkheden houden we met zoveel mogelijk
wensen rekening. Ook energiezuinigheid is bij elk project een doel. We streven naar tenminste energielabel B. Goed voor het milieu en voor de portemonnee van onze huurders.”

Ketensamenwerking
Ouderwets aanbesteden doet het team niet meer. Het team kiest voor ketensamenwerking: een combinatie van bedrijven die samen de opdracht het beste uitvoeren.
”In ketensamenwerking gaat het om onderling vertrouwen, kennis delen, open en eerlijk met elkaar communiceren. Met als doel een hogere kwaliteit van het werk en meer tevreden bewoners. Overigens, de bewoners zijn in een ketensamenwerking een volwaardige partner die medeverantwoordelijk
is voor het eindresultaat.”

Stem van bewoners
“Bewoners krijgen de stem waar ze recht op hebben”, is de overtuiging van de medewerkers. “Regels zijn daarbij dienend, niet bepalend. We leveren maatwerk indien nodig.”
Ze ervaren hun werk dan ook als bijzonder. “Samen met bewoners en vakmensen realiseren we mooie projecten. We komen veel achter de voordeur en leren onze huurders daardoor nog beter kennen. En dat is altijd goed.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties