terug naar overzicht

Samen met Hendriks Coppelmans actief op zoek naar bouwlocaties

Dinsdag 5 oktober 2021 Samen met Hendriks Coppelmans actief op zoek naar bouwlocaties

Wij gaan samen met de Udense ontwikkelaar Hendriks Coppelmans actief op zoek naar geschikte bouwlocaties voor sociale woningbouw in Boxtel, St. Michielsgestel en Den Bosch. Het tekort aan betaalbare bouwlocaties is één van de grootste knelpunten bij het bouwen van nieuwe huurwoningen.

Fotobijschrift: René Beks, directeur ontwikkeling & innovatie bij Hendriks Coppelmans (links op de foto) en Rob Dekker, directeur-bestuurder bij Woonstichting JOOST.

Directeur-bestuurder Rob Dekker: “We moeten met een frisse blik kijken naar mogelijkheden in ons werkgebied en daar kunnen we de expertise en creativiteit van een ontwikkelende bouwer heel goed bij gebruiken.” De intentieovereenkomst die vandaag is gesloten, is gericht op het vinden van woningbouwlocaties in Boxtel, St. Michielsgestel (Den Dungen, Berlicum) en Den Bosch (Hintham, Rosmalen).

Zoektocht naar geschikte bouwlocaties

Hoe komen we snel aan meer betaalbare huurwoningen? Het houdt ons dagelijks bezig. Met stip op 1 op het to-do lijstje staat de zoektocht naar geschikte plekken, zowel in- als uitbreidingslocaties. Maar hoe vind je die? JOOST ziet mogelijkheden in de samenwerking tussen corporaties, gemeenten en marktpartijen: “Hendriks Coppelmans gaat voor ons intensief speuren naar kansen. Kansen die we nu simpelweg niet zien of die voortijdig aan onze neus voorbij gaan.”

Samen investeren om de wooncrisis te lijf te gaan

René Beks, directeur ontwikkeling & innovatie bij Hendriks Coppelmans, is met zijn bedrijf goed thuis in de sociale sector en wil graag investeren om samen met corporaties de wooncrisis te lijf te gaan. “Betaalbaarheid daar kunnen we met bijvoorbeeld conceptwoningen en prefab bouwen echt wel wat aan doen, maar dan moet er wel grond zijn om op te bouwen. Samen zie je sneller waar kansen liggen. Dat betekent van onze kant ook dat we heel creatief kijken: vastgoed dat leegstaat, oude sporthallen, schoolgebouwen, plekken die een woonfunctie kunnen krijgen, zoals onbenutte parkeerplaatsen. We kijken binnenstedelijk in de kernen maar ook aan de randen. En zien we iets interessants, dan pakken we dat met de mensen van JOOST snel op. Eventueel betrekken we de gemeente of een derde partij erbij.”
Hendriks Coppelmans werkt al op een soortgelijke manier samen met Woonmeij (Gemeente Meierijstad).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties