terug naar overzicht

Samen strijden tegen armoede in Boxtel

Dinsdag 9 november 2021 Hoofdbeeld senioren 3 dames in huiskamer

Uit cijfers blijkt dat een miljoen Nederlanders een inkomen op of onder de lage inkomensgrens heeft. Dit is 6,2% van de totale bevolking. Ook in de gemeente Boxtel hebben we hier mee te maken. Om die reden bundelen verschillende Boxtelse instanties de krachten om een zogenaamd armoedenetwerk op te zetten. Onlangs was de eerste bijeenkomst. Wethouder Mariëlle van Alphen van de gemeente Boxtel: “Voor een grote groep Boxtelaren is het er niet makkelijker op geworden om het hoofd boven water te houden. Daar willen we samen met elkaar wat aan doen.”

Tijdig signaleren van problemen

Het armoedenetwerk is een platform voor alle vrijwilligers en professionals die werken met inwoners in armoede. Deze groep mensen komt bij elkaar om te kijken wat er nog nodig is om Boxtelse inwoners beter te kunnen ondersteunen. Samen wordt gekeken hoe de armoede in Boxtel kan worden bestreden, waarbij bijvoorbeeld wordt gedacht aan preventieve maatregelen. Met tijdig signaleren aan de voorkant kunnen toekomstige grotere problemen worden voorkomen.

Bij de eerste bijeenkomst waren verschillende organisaties aanwezig. Niet alleen medewerkers van JOOST, maar ook de Vincentiusvereniging, Stichting Leergeld, Contour de Twern, KBO, adviesraad sociaal domein en de gemeente Boxtel. Wethouder Van Alphen: “In het verleden hadden we in Boxtel een armoedenetwerk. We willen dit nieuw leven inblazen, waarbij we elkaar weer kunnen vinden. Ik merk aan de aanwezigen dat iedereen zich hiervoor wil inzetten”.

Deelnemen of meedenken?

Geïnteresseerde partijen of individuen (professional of vrijwillig) die over dit thema willen meedenken, kunnen zich melden bij: Ingrid Besters (ingridbesters@contourdetwern.nl) of Sophie Luijpen (S.Luijpen@MijnGemeenteDichtbij.nl).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties