terug naar overzicht

Samen werken aan veilige wijken en buurten

Maandag 8 maart 2021 Samen werken aan veilige wijken en buurten

We werken altijd al heel veel samen met anderen. Die ‘anderen’ zijn onze netwerkpartners zoals gemeenten, welzijnsorganisaties, zorgverleners en de politie. Het samenwerken doen we om te weten hoe het in wijken en buurten gaat. En of er problemen zijn waarbij we bewoners kunnen helpen. “Daar is het ons om te doen”, vertelt wijkconsulent Petra van der Heijden van JOOST. “We zijn weliswaar allemaal ‘van’ organisaties, maar we zijn ook allemaal mensen die hun hart laten spreken en hulp willen bieden waar die nodig is.”

We kennen elkaar

Door samen te werken, komt de juiste hulp sneller op de juiste plek. Zo kan het gebeuren dat de politie op een overlastmelding afgaat en een vervuilde woning aantreft. De wijkagent kan dan concluderen dat hier vooral GGZ-hulp bij nodig is. Die schakelt hij dan in. Ook brengt hij onze wijkconsulenten op de hoogte. Petra: “We zitten allemaal in dat netwerk. We kennen elkaar en een telefoontje is zo gepleegd.”

Coronaproof de wijken in

“We houden elkaar ook tussentijds op de hoogte, tijdens ons netwerkoverleg. Dan nemen we samen door wat er in wijken en buurten speelt. En of we de komende tijd nog ergens op moeten letten. We gaan ook samen de wijken in, met mensen van welzijnswerk, de politie, boa’s en de gemeente. Zo zien huurders meteen dat we als JOOST echt onderdeel zijn van een groter netwerk. In Hintham hebben we hier goede ervaringen mee. Ook nu in coronatijd. We willen zulke wijkbezoeken nu ook uitbreiden naar andere wijken. Als de maatregelen weer zijn versoepeld, willen we ook onze JOOST on Tour-campagne weer oppakken: met koffie en koek de wijken in, samen met onze partners.”

De politie is één van de onmisbare schakels in ons netwerk. Enkele wijkagenten vertelden in ons huurdersmagazine JOOST (maart 2021) over hun werk in wijken waar ook onze huurders wonen.

Bekijk hieronder de online versie van ons huurdersmagazine JOOST uitgave maart 2021 via Issuu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties