terug naar overzicht

Samen werken we aan betere doorstroming

Donderdag 8 oktober 2020

JOOST werkt samen met Zayaz, BrabantWonen en Mooiland aan oplossingen voor een betere doorstroming. Om zo de zoektijd voor een woning te verlagen. Samen met huurdersbelangenverengingen en klankbordgroepen hebben we nagedacht welke woongebouwen met ‘seniorenlabel’ geschikt zijn om open te stellen voor huurders van alle leeftijden. En welke juist niet.

Meer woningen geschikt voor alle leeftijden

Een aantal woongebouwen met een ‘seniorenlabel’ maken we toegankelijk voor huurders jonger dan 55 jaar. De woningen zijn ook geschikt voor andere doelgroepen zoals starters. Soms liggen die woningen wat verder af van voorzieningen zoals  winkels.

Verruimen van het seniorenlabel

Een andere doorstroomregeling is de verruiming van de seniorenlabels: van 55+ naar 65+. Zodat huurders op latere leeftijd kunnen verhuizen naar een woning die aansluit bij hun woonwensen en -behoeften en langer comfortabel zelfstandig thuis kunnen wonen. Denk aan een lift en een scootmobielstalling in het gebouw. En dichtbij een supermarkt, huisarts, apotheek, en openbaar vervoer.

Meer mensen een passende woning

Het beoogde effect van deze twee doorstroomregelingen en de 65plus-verhuisregeling – een speciale regeling voor senioren in een grote huurwoning die willen verhuizen naar een kleinere gelijkvloerse huurwoning – is dat er meer woningen beschikbaar zijn voor een brede(re) doelgroep. En dat oudere huurders verhuizen naar een woning, die aansluit bij hun woonwensen en -behoeften. Een extra voordeel is, dat zij een woning achterlaten die geschikt is voor starters en gezinnen. Door deze verschuiving verwachten we dat meer mensen een woning kunnen vinden, die bij hun leven(sfase) past.

In onderstaande illustratie ziet u een overzicht van alle regelingen die wij samen met Zayaz, BrabantWonen en Mooiland hebben ontwikkeld. Bekijk onderstaande illustratie in PDF.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

  • Maria ten Hoeve schreef

    Goed dat er iets wordt gedaan aan de doorstroom van huurwoningen. Het is lastig om een huurwoning te vinden en als mensen eenmaal ergens wonen, gaan ze er niet meer uit. Ik hoop dit jaar een fijn nieuw plekje te vinden. https://www.woongroepmarenland.nl/