terug naar overzicht

Schoonmakers Hectas aanspreekpunt voor bewoners

Vrijdag 19 maart 2021 Schoonmakers Hectas aanspreekpunt voor bewoners

Schoonmaakbedrijf Hectas uit Oirschot werkt al veertien jaar in woongebouwen en galerijwoningen van JOOST. “De samenwerking is prima”, vertelt wijkbeheerder Pieter van de Brand van JOOST. “Extra klusjes die we tijdens het werk tegenkomen, pakken we samen snel op. Dat is ook voor de bewoners plezierig.”

Op de foto hierboven: Hectas-medewerker Abdel Mouhouty (links) en JOOST-wijkbeheerder Pieter van de Brand voor het Buurt Informatie Centrum bij de Hoogheem-flats in Boxtel.

Waardering voor de schoonmakers

Hectas-medewerkers kennen de gebouwen door en door, kennen de bewoners en weten wat te doen bij zaken die aandacht verdienen. “Zeker in gebouwen waar veel mensen door dezelfde deur en hal komen”, weet Pieter. “Het zou prachtig zijn als iedereen zich verantwoordelijk zou voelen voor zijn of haar afval. Maar dat is een ideaalbeeld. Wel zie ik veel waardering voor de schoonmakers die zich week in week uit inzetten voor onze gebouwen. Die waardering kan wat mij betreft niet groot genoeg zijn.”

Iedereen kent me

Eén van die schoonmakers is Abdel Mouhouty. Al tien jaar actief in de Boxtelse Hoogheem-flats. “Fulltime en met veel plezier”, benadrukt Abdel. “Iedereen kent me. Bewoners spreken me aan en komen met hun vragen naar mij. Samen met Pieter help ik ze. Andersom werkt dat ook: de mensen pikken het van mij als ik iemand aanspreek op zijn gedrag.”
Abdel is druk met hallen en trappen vegen en stofzuigen, liften schoonmaken, containers wisselen, ramen lappen. En nu in coronatijd een extra doekje over alles wat bewoners veel aanraken. Klinken, leuningen, brievenbussen. “Ik sjouw dagelijks veel trappen op en af. Ik hoef niet naar de sportschool.”

Pieter_en_Abdel_Hoogheem-3

Op de foto wijkbeheerder Pieter (links) en Hectas-medewerker Abdel. 

Af en toe een praatje maken

Hectas werkt veel met woningcorporaties. “Het is altijd werken in een omgeving met mensen, trappen en liften”, vertelt objectleider Linda Huizinga van het Oirschotse bedrijf. “Gezellig maar fysiek. Totaal anders dan in kantoor- en bedrijfspanden, waar schoonmakers na kantooruren aan de slag gaan. De bewoners van onze woongebouwen vinden het prima dat ze ons overdag tegenkomen en een praatje kunnen doen. Zeker nu in coronatijd.” Abdel herkent dat. Hij houdt anderhalve meter afstand en draagt in de gebouwen een mondkapje. “Daardoor loopt het contact wat stroever. Zeker met extra bezorgde bewoners. Toch blijft dat contact de leukste kant van mijn werk.”

 

Dit artikel verscheen ook in ons huurdersmagazine JOOST, uitgave maart 2021. Bekijk hieronder de online versie via Issuu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

 • Anita Brouwer schreef

  De laatste weken zijn de schoonmaak werkzaamheden beduidend minder,er is ander personeel!!
  Handel ik ben veel blijer met jou hoor.
  Graag diegene hierop aanspreken!! Verder is er nog steeds een probleem met het oud papier, kan hier een oplossing voor komen? Toen Kobus Hoevenaar het regelde, kon je normaal het container hok in… nu niet meer.

  • Woonstichting JOOST schreef

   Beste Anita, dankjewel voor het melden! We gaan dit opnemen met Hectas. Want dit is natuurlijk niet de kwaliteit die we van hen mogen verwachten. Oplossing voor oud papier ga ik opnemen met onze wijkbeheerder. Wordt snel vervolgd. Groet, Ineke