terug naar overzicht

Seniorenconsulent Annelies Kint: neemt na 41 jaar afscheid van Woonstichting JOOST

Woensdag 27 november 2019 Seniorenconsulent Annelies Kint: neemt na 41 jaar afscheid van Woonstichting JOOST

Annelies Kint (63) begon als ‘manusje van alles’ bij voormalig St. Joseph. Ruim veertig jaar geleden nam ze plaats achter een bureau in het kleine kantoor van de woonstichting aan de Nieuwe Nieuwstraat. Tot vandaag maakt Annelies deel uit van het team Woonservice als seniorenconsulent. “Meedenken met huurders en oplossingen zoeken als er problemen zijn, dát vind ik belangrijk.”

‘Huurders goed nieuws brengen, het blijft leuk’
Annelies verwerkt met haar collega’s inschrijvingen die digitaal binnenkomen via Woonservice Regionaal. Ook beantwoordt ze vragen van woningzoekenden, benadert ze huurders die een nieuwe woning krijgen toegewezen en maakt ze contracten klaar voor ondertekening. “Ik deed eigenlijk heel veel, behalve de oplevering zelf”, lacht Annelies. “Ik vond het altijd fijn als ik huurders mocht vertellen dat ze een huis krijgen. Het is altijd leuk om goed nieuws te brengen.”

Betrokken organisatie waar écht naar de klanten wordt geluisterd
Annelies heeft de woonstichting in vier decennia geleidelijk zien veranderen van een ietwat in zichzelf gekeerde organisatie tot een betrokken wooncorporatie waar écht naar klanten wordt geluisterd. “Vroeger dachten we bij de woonstichting dat wij het beste wisten wat goed was voor onze huurders. Nu vragen we huurders al in een vroeg stadium om mee te denken én mee te praten over groot onderhoud of nieuwbouw.”

Veel contact met ouderen
Annelies was de vierde kantoormedewerker die in 1979 in dienst trad van voormalig St. Joseph. Inmiddels werkte ze samen met ruim 70 enthousiaste collega’s en ook dat vond ze prettig. “Als seniorenconsulent had ik veel contact met ouderen”, vertelt ze. “Ik begeleidde oudere woningzoekenden en was met mijn collega seniorenconsulenten kartrekker van ‘Maatwerk in Wonen’. Met dit project bevorderen we de doorstroming van huurders. Ouderen die een eengezinswoning verruilen voor een appartement, komen in aanmerking voor korting en soms verhuishulp.”

Grote bijdrage aan ontwikkeling van Boxtel
Terugkijkend op haar jaren bij de woonstichting, beseft Annelies dat de woonstichting in Boxtel een grote bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de gemeente. Lachend: “Ik denk dat heel veel mensen die hier wonen wel eens een woning bij ons gehuurd hebben.” Zelf is ze erg gecharmeerd van Vinckenrode en Cronenborg. “Fraaie wooncomplexen voor senioren met veel voorzieningen in het centrum op loopafstand.”

Vrijwilligerswerk voor Cello
Nu Annelies afscheid neemt, blijft het lijntje met JOOST bestaan. “Ik woon in het centrum van Boxtel en huur van de baas”, grinnikt ze. Haar vrije tijd zal ze nog meer dan nu invullen met creatieve hobby’s en vrijwilligerswerk voor cliënten van Cello. “Ik begeleid enkele mensen met een beperking in wooncomplex Bracbant. We drinken samen koffie, gaan een stukje wandelen of ik doe boodschappen. Heel gezellig.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

  • Marjan Poirters-Verheijden schreef

    Ik wens mevrouw Kint alle goeds voor de toekomst. Wat is dit een fijne vrouw en wat heeft ze ons in de tijd dat wij van St. Josef huren (al 47 jaar) vaak geholpen en in een onlangs zeer moeilijke periode bijgestaan. Voor Joost zal haar afscheid een gemis worden, haarzelf wens ik nog heel veel succes met al haar plannen.

    • Woonstichting JOOST schreef

      Wat leuk om te horen. We zullen de boodschap aan Annelies overbrengen.