terug naar overzicht

Sociaal plan voor bewoners Kloosterhof in Liempde

Dinsdag 10 juli 2018 Sociaal plan voor bewoners Kloosterhof in Liempde

UPDATE: inmiddels is bekend dat onderstaande plannen voor het Kloosterhof in Liempde niet door gaan. Na onderzoek bleek dat het te gecompliceerd is en te duur om het klooster zo ingrijpend te verbouwen. Gezien de nabijheid van Dorpshuis De Vlaswiek van Zorggroep Elde en van de ontmoetingsruimte van stichting BOL, is het een logische keuze om woonzorgappartementen te realiseren in het Kloosterhof. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat we de appartementen met een beperkte investering geschikt kunnen maken voor deze doelgroep én de huur betaalbaar kunnen houden. Lees hier verder. 

We gaan de appartementen in Kloosterhof in Liempde vernieuwen. Het gaat om 12 appartementen. Inmiddels zijn 8 van de 12 bewoners verhuisd. In goed overleg en met inbreng van de overige 4 bewoners is nu een Sociaal Plan gemaakt. In dit plan zijn onder andere afspraken gemaakt over de wettelijke verhuis- en herinrichtingskostenvergoeding en voorrang bij verhuizing naar een andere woning.

Toekomstige bewoners praten mee over de toekomst
We gaan de appartementen in Kloosterhof renoveren. De huidige appartementen zijn klein en ook moeilijk te verhuren. En er wonen verschillende doelgroepen door elkaar. In de nieuwe plannen zijn acht appartementen gepland in plaats van de huidige twaalf. De appartementen worden namelijk groter. Ook worden de appartementen specifiek voor senioren. Bij de uitwerking van de plannen betrekken we nadrukkelijk de huidige drie huidige én toekomstige bewoners. Evenals Stichting Belangenbehartiging Ouderen Liempde (BOL) en eventuele andere relevante ouderenorganisaties.

Tijdelijke huurcontracten
De werkzaamheden starten begin 2020. De woningen die nu nog vrijkomen, verhuren we tijdelijk met een huurcontract op basis van de Leegstandswet. In deze wet staan de spelregels vastgelegd voor tijdelijke verhuur. Het is voor St. Joseph de eerste keer dat we werken met tijdelijke huurcontracten. Bij eerdere vernieuwingstrajecten werden tijdelijke huurcontracten afgesloten door een externe partij, bijvoorbeeld Camelot.

Plan vernieuwen appartementen Kloosterhof van de baan

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties