Kunnen wij u helpen?

Sociaal plan voor bewoners Kloosterhof in Liempde

Dinsdag 10 juli 2018

We gaan de appartementen in Kloosterhof in Liempde vernieuwen. Het gaat om 12 appartementen. Inmiddels zijn 8 van de 12 bewoners verhuisd. In goed overleg en met inbreng van de overige 4 bewoners is nu een Sociaal Plan gemaakt. In dit plan zijn onder andere afspraken gemaakt over de wettelijke verhuis- en herinrichtingskostenvergoeding en voorrang bij verhuizing naar een andere woning.

Toekomstige bewoners praten mee over de toekomst
We gaan de appartementen in Kloosterhof renoveren. De huidige appartementen zijn klein en ook moeilijk te verhuren. En er wonen verschillende doelgroepen door elkaar. In de nieuwe plannen zijn acht appartementen gepland in plaats van de huidige twaalf. De appartementen worden namelijk groter. Ook worden de appartementen specifiek voor senioren. Bij de uitwerking van de plannen betrekken we nadrukkelijk de huidige drie huidige én toekomstige bewoners. Evenals Stichting Belangenbehartiging Ouderen Liempde (BOL) en eventuele andere relevante ouderenorganisaties.

Tijdelijke huurcontracten
De werkzaamheden starten begin 2020. De woningen die nu nog vrijkomen, verhuren we tijdelijk met een huurcontract op basis van de Leegstandswet. In deze wet staan de spelregels vastgelegd voor tijdelijke verhuur. Het is voor St. Joseph de eerste keer dat we werken met tijdelijke huurcontracten. Bij eerdere vernieuwingstrajecten werden tijdelijke huurcontracten afgesloten door een externe partij, bijvoorbeeld Camelot.

Lees ook: Vernieuwing Kloosterhof Liempde 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reparatieverzoek

Reparatieverzoek

Is er iets kapot in uw woning? Kijk hier voor wat u waar kunt melden.

Of bel 088 008 14 00 of stuur een e-mail naar reparatieverzoek@wonenbijJOOST.nl.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig uw voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen