terug naar overzicht

St. Joseph bouwt verzorgingshuis Nieuw Beekvliet om naar studio’s voor Kentalis

Donderdag 15 juni 2017 St. Joseph bouwt verzorgingshuis Nieuw Beekvliet om naar studio’s voor Kentalis
St. Joseph start in oktober met de ombouw van voormalig verzorgingshuis Nieuw Beekvliet naar 40 studio’s voor cliënten van Kentalis. Dit is het eerste project van St. Joseph in de gemeente Sint-Michielsgestel.

In het pand, nu nog eigendom van Zorggroep Elde, wonen nu nog voornamelijk bewoners uit voormalige rijksgebiedsdelen van het Koninkrijk der Nederlanden. Zij verhuizen straks naar een nieuw locatie, namelijk het Wereldhuis in Boxtel. Na de verhuizing start St. Joseph met de ombouw.

Samen onder één dak
Kentalis, die bewoners met een beperking in horen en communiceren huisvest, huurt het pand Nieuw Beekvliet de komende tien jaar van St. Joseph. Op dit moment wonen de cliënten van Kentalis op locaties in Vught, Sint-Michielsgestel en Schijndel. Straks wonen zij samen onder één dak. Dit is prettig voor hen en is efficiënt voor het verlenen van zorg. Op dit moment moeten zij bijvoorbeeld sanitaire voorzieningen delen. Straks krijgt iedere bewoner een eigen appartement. Het pand is dan bovendien geschikt voor levensloopbestendig wonen. Ook zijn er mogelijkheden voor dag- en vrijetijdsbesteding en komt er in het gebouw een medische dienst.

Informatiebijeenkomst voor omwonenden
Woensdag 14 juni informeerden wij omwonenden over onze plannen. Medewerkers van St. Joseph, Kentalis, architect Snijders van Stekelenburg en aannemer Hendriks Coppelmans waren aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Bewoners reageerden positief op de plannen. “Fijn dat dat er een goede herbestemming voor het gebouw komt.” Extra aandacht verdient volgens bewoners de ontsluiting van het gebouw en parkeren. Deze opmerkingen nemen we zeker mee in de verdere uitwerking van de plannen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties