terug naar overzicht

St. Joseph organiseert Woonmarkt 55+ in Elisabethsdael

Woensdag 10 oktober 2018 St. Joseph organiseert Woonmarkt 55+ in Elisabethsdael

Op zaterdag 13 oktober van 14.00 tot 16.00 uur organiseren wij, tijdens de landelijke Dag van het Huren, samen met Stichting Broodnodig (coördinator en beheerder van het eetpunt), Zorggroep Elde (Thuiszorg), Stichting Ouderen in Regie, Blijvend thuis in eigen huis en Ontzorgd Verhuizen een Woonmarkt speciaal voor 55+. Belangstellenden krijgen deze middag informatie over wonen en leven in en rondom Elisabethsdael. Ook kunnen zij een kijkje nemen in een appartement in Elisabethsdael én in Clarissenhof. Onze seniorenconsulenten vertellen alles over Maatwerk in Wonen, onze service speciaal voor senioren die de overstap willen maken van een eengezinswoning naar een appartement, eventueel met huurkorting.

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Wie wil dat niet. Bij voorkeur in uw eigen omgeving. Wellicht met wat extra hulp en aanpassingen. Maar is dat mogelijk in uw woning? Wellicht is verhuizen naar een gelijkvloerse woning in een gezellig woongebouw met andere senioren een goed alternatief. Het is verstandig om naar nu al over na te denken. Tijdens de Woonmarkt kunnen senioren zich hierover uitgebreid laten informeren en 2 appartementen van binnen bekijken.

Bekijk hier de aankondiging:

Maatwerk in Wonen
Speciaal voor 55-plussers die nu een eengezinswoning huren en de stap naar een appartement willen maken heeft woonstichting St. Joseph: Maatwerk in Wonen. Wat oudere huurders vaak tegenhoudt, is de stijging in huur. St. Joseph biedt hen de kans om te verhuizen naar een appartement, eventueel met een huurkorting. Ook kunnen zij voorrang krijgen wanneer zij verhuizen naar een appartement in één van onze woongebouwen die geschikt zijn voor senioren.

Verhuisservice
Bij een verhuizing komt ontzettend veel kijken. Dus veel senioren zien hier tegenop. De Verhuisregisseur van Ontzorgd Verhuizen kan dan helpen. Zij kan vele zaken uit handen nemen. Denk hierbij aan het doorgeven van adreswijzigingen. Maar ook aan het daadwerkelijk organiseren van de verhuizing. En indien nodig leveren zij nog meer diensten op maat. Lees hier meer over deze service.

Eetpunt door Stichting Broodnodig
In Elisabethsdael worden vele activiteiten georganiseerd. Stichting Broodnodig zorgt in de middag en in de avond voor een verse warme maaltijd. Dit is een ideële stichting die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opleidt en/of arbeidsmatige dagbesteding biedt. Er wordt nauw samengewerkt met lunchroom Broodje Apart in Schijndel. Vanwege het succes van deze formule is het werkterrein van Stichting Broodnodig uitgebreid. Waaronder nu naar Elisabethsdael. Lees hier meer over het eetpunt.
Jongeren die interesse hebben om in het dagbestedings- of leren/werkentraject bij eetpunt Elisabethsdael te komen, kunnen hiervoor contact opnemen met Stichting Broodnodig via telefoonnummer 073 549 68 98.

Kapper, pedicure en vele activiteiten
Ook worden er door vrijwilligers vele activiteiten georganiseerd, waaronder gym, koersbal, sjoelen, bloemschikken en muziek. Tijdens de Woonmarkt kunnen bezoekers gratis meedoen met een activiteit. Ook de kapper en de pedicure in Elisabetshdael houden open huis.

Thuis Zorggroep Elde
Bent u aangewezen op zorg en ondersteuning, dan kunt u een beroep doen op de thuiszorg. Thuis Zorggroep Elde biedt diensten en services aan huis. Ook bij in Elisabethsdael en in Clarissenhof. Van wijkverpleging tot gespecialiseerde en verpleegtechnische hulp. Van huishoudelijke zorg tot dagbehandeling. Daarnaast worden er gemaksdiensten aangeboden, zoals een wasservice en wekservice. Alles met als doel senioren zo lang mogelijk aangenaam thuis te laten wonen. Op 13 oktober leggen wijkverpleegkundigen u graag uit wat de thuiszorg kan bieden. Kijk hier voor meer informatie over Zorggroep Elde. 

Stichting Ouderen in Regie
Stichting Ouderen in Regie Boxtel is een Burgerinitiatief voor alle senioren in Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en directe omgeving. De stichting heeft als belangrijkste doel het bevorderen van de eigen regie van ouderen bij wonen, welzijn en zorg en het opzetten van kleinschalige wooninitiatieven in huur en koopsector. Maar zij doet veel meer. Op initiatief van Stichting Ouderen in Regie Boxtel werd onlangs nog contact gelegd met Stichting Broodnodig. Samen kwamen zij met een uitgewerkt bedrijfsplan dat uiteindelijk leidde tot heropening van het eetpunt. Ouderen in Regie is ook bezig met de realisatie van coöperatie voor wonen,welzijn en zorgdiensten. Lees hierover meer op de website van Ouderen in Regie.

Seniorenhulp
Wat begon als een idee van Zorggroep Elde heeft geleid tot de aanstelling van twee seniorenhulpen in het appartementengebouw Molenhof in Boxtel. Bewoners kunnen een beroep doen op de seniorenhulp voor hand- en spandiensten en een luisterend oor. Het is een proef van tien maanden. Wanneer de proef succesvol verloopt, is het streven om de service Seniorenhulp als eerste uit te breiden naar het woongebouw Elisabethsdael en uiteindelijk ook naar andere woongebouwen in Boxtel. Lees hier meer over de Seniorenhulp of kom naar de Woonmarkt. De Seniorenhulpen Eugenie van Uden en Hanneke Schuurmans zijn allebei aanwezig.

Blijvend thuis in eigen huis
‘Blijvend thuis in eigen huis’ biedt senioren in opdracht van Woonwijs gratis en vrijblijvend een woonscan aan. Deze wordt thuis uitgevoerd. Senioren weten dan precies wat er nog aan hun huis moet verbeteren om daar onbezorgd te kunnen blijven wonen. Vrijwilligers van deze stichting zijn tijdens de Woonmarkt aanwezig voor uitgebreide informatie.

Maak gratis gebruik van de TukTuk ZilverExpress
Bezoekers kunnen zich gratis thuis laten ophalen door de TukTuk ZilverExpress. Bij interesse graag uiterlijk vrijdag 12 oktober reserveren via 06 824 90 866. De ZilverExpress wordt vooral bekostigd uit sponsorgelden en is aangeschaft door Zorgzaam Boxtel. Hierin werken diverse zorginstellingen samen met gemeente Boxtel, woonstichting St. Joseph en sociaal werkbedrijf WSD.

Landelijke Dag van het Huren
Zaterdag 13 oktober is ook de landelijke Dag van het Huren. Vele woningcorporaties organiseren dan speciale activiteiten voor huurders. Woonstichting St. Joseph organiseert op deze dag de Woonmarkt 55+ in Elisabethsdael.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

 • Donie de Groot schreef

  Frustratie en meer op de open dag van St Joseph .
  Er waren meer mensen aanwezig die een koopwoning hadden dan officiele huurders .
  Dit terwijl er dit stond:Speciaal voor 55-plussers die nu een eengezinswoning huren en de stap naar een appartement willen maken heeft woonstichting St. Joseph: Maatwerk in Wonen.
  Te weinig mensen van St Joseph aanwezig.
  Een buitenlands echtpaar stond samen met ons al bijna een half uur te wachten om een van de medewerkers te spreken toen er een brutaal door twee dames werd voorgedrongen.
  Ik zei tegen de medewerkster dat het echtpaar al een half uur op haar stond te wachten maar ze negeerde het echtpaar en ging in gesprek met de opdringerige dames .
  Toen was voor mij de maat vol en ben per direct vertrokken met mijn vrouw.
  Dit was een slecht georganiseerde dag en mijn inziens een blunder van de huurvereniging St Joseph.

  • Woonstichting JOOST schreef

   Als eerste vinden wij het natuurlijk erg vervelend dat u dit zo heeft ervaren. Het was inderdaad ook erg druk. Veel drukker dan we hadden verwacht. Maar gelukkig hebben onze 10 collega’s veel mensen wel kunnen spreken. Overigens was de Woonmarkt zeker niet alleen bedoeld voor huurders, maar voor alle senioren die plannen hebben om te gaan verhuizen. De service die u noemt, Maatwerk in Wonen, is wel alleen bedoeld voor huurders. Mocht het u niet gelukt zijn om iemand te spreken, dan kunt u natuurlijk altijd een persoonlijke afspraak maken met één van onze seniorenconsulenten. U kunt hen bereiken via (0411) 659 100.