terug naar overzicht

Stagiair-wijkconsulent Roos wil mensen én buurten vooruit helpen

Donderdag 5 augustus 2021

Vorig jaar liep Roos Bertens (27) stage bij woonstichting Casade in Dongen. “Toen ontbrandde bij mij een vlammetje voor volkshuisvesting en wist ik al dat ik ook mijn volgende stage bij een woningstichting wilde doen.” Ze koos voor JOOST en leerde er veel.

Roos Bertens – stagiair-wijkconsulent bij JOOST

Roos is derdejaars student Social Work aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. Op 1 juli eindigt haar stage van tien maanden bij JOOST. Als stagiair-wijkconsulent werkte Roos samen met de ervaren wijkconsulenten Tessa, Sandra, Judith, Raimondo en Rose.

Mooi werk

Waarom opnieuw een woonstichting als stageplek? “Omdat ik als sociaal werker dan actief ben voor het individu én het collectief, zoals een straat of buurt. Als ik mensen goed help, help ik vaak ook de directe omgeving. En als ik zelf niet direct kan helpen, weet ik de weg naar netwerkpartners die dat wel kunnen. Ja, dat vind ik mooi werk.”

Samen met het Actieteam

Roos kijkt met plezier terug op het Actieteam Selissenwal dat ze opzette met actieve vrijwilligers en netwerkpartners in de wijk. Ze vertelt: “Kijken waar mensen behoefte aan hebben en dat vervolgens aanpakken. Ook de Foetsieteams zijn betrokken, die ruimen al jaren zwerfvuil op. Een andere bijzonderheid vind ik de natuurspeelplaats in de Sint Willibrordstraat. Die is heel mooi geworden.”

Niets is zwartwit

“Het was een boeiende, soms pittige tijd. Ik leerde dat elke situatie verschillende kanten heeft, niets is zwartwit. Dat problemen altijd een oorsprong hebben. En dat maatregelen tegen een  individu soms nodig zijn in het belang van de buurt. Dat is wel de kern van dit werk: oog houden voor het collectief, de straat en de buurt.”

Hulpverlening boeit me enorm

Roos weet nog niet of ze na haar studie voor een baan in de volkshuisvesting kiest. De pure hulpverlening boeit haar ook enorm. Dan kan ze nog meer energie steken in de ontwikkeling van personen.

Ook op zoek naar een stageplek?

Wij willen graag enthousiaste, gemotiveerde stagiaires en afstudeerders (MBO, HBO & WO) de mogelijkheid geven een stage te vervullen. JOOST is een erkend leerbedrijf voor de MBO-opleidingen: bedrijfsadministrateur en financieel administratief medewerker, sociaal-maatschappelijk dienstverlener, middenkaderfunctionaris bouw, servicemedewerker gebouwen en juridisch administratief dienstverlener. Wij werken hiervoor samen met Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Dit artikel verscheen ook in ons huurdersmagazine JOOST, uitgave juli 2021. Bekijk hieronder de online versie via Issuu.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties