terug naar overzicht

Start bouw 22 energie neutrale huurwoningen Kleine Meierij in Heeswijk-Dinther

Dinsdag 1 mei 2018

In april 2017 hebben Kleine Meierij en BAM Wonen een overeenkomst getekend voor de realisatie van 22 energie neutrale huurwoningen in de wijk Rodenburg in Heeswijk-Dinther. Nu, een jaar later, is de bouw van deze sociale huurwoningen gestart. Naar verwachting is de bouw eind 2018 afgerond.

De 22 woningen maken onderdeel uit van het grotere Rodenburg plan in Heeswijk-Dinther. In dit plan komen in opdracht van de gemeente uiteindelijk 130 tot 150 woningen. 30% van alle woningen binnen dit project zijn bestemd voor sociale huur, waaronder de 22 woningen die Kleine Meierij laat realiseren. De bouw van de woningen is in handen van BAM wonen en het ontwerp komt van Leenders Architecten.

De woningen bestaan uit tussen- en hoekwoningen en zijn verdeeld in 2 blokken van 5 woningen en 1 blok van 12 woningen. Het unieke aan de woningen is dat ze energie neutraal worden opgeleverd: goed geïsoleerde woningen met zonnepanelen op het dak. Dit sluit naadloos aan bij de ambitie van Kleine Meierij om het woningaanbod te verduurzamen. Zowel in bestaande bouw als nieuwbouw streeft Kleine Meierij naar een verduurzaming: ten gunste van het milieu, maar vooral ook ten gunste van de huurders die daardoor in een gezonder huis wonen met lagere vaste lasten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties