terug naar overzicht

Start groot onderhoud Gildenhof

Maandag 26 juni 2017 Start groot onderhoud Gildenhof

Na de bouwvak gaan we starten met groot onderhoud aan 113 eengezinswoningen in Gildenhof, Selissenwal, Sint Barbarastraat, St. Catharinastraat, St. Jorisstraat, St.Sebastiaanstraat en Vaandelstraat. De werkzaamheden worden vooral uitgevoerd aan de buitenzijde van de woning. Keukens, badkamers en toiletten die meer dan 25 jaar oud zijn en in slechte staat, vervangen we ook op verzoek van bewoners.

Ketensamenwerking
We gaan dit groot onderhoudsproject oppakken via ketensamenwerking. Bij een normale aanbesteding kiest een opdrachtgever (bijvoorbeeld St. Joseph) een hoofdaannemer die zelf weer onderaannemers inschakelt, zoals een loodgieter of schilder. Bij zo’n aanbesteding kiest de opdrachtgever vaak voor de goedkoopste onderaannemers. In een ketensamenwerking kies je voor een combinatie van bedrijven die samen deze opdracht het beste kunnen uitvoeren. Bij het groot onderhoudsproject Gildenhof zijn dat Bouwgroep Moonen, installatiebedrijf Van Dijk uit Made, dakbedekking Janssen uit Beugen en schilderbedrijf Aarts uit Boxtel.

Inloopmarkt voor bewoners
Woensdag 28 november organiseerden we samen met medewerkers van aannemer Bouwgroep Moonen een inloopmarkt in De Walnoot. Bewoners konden tussen 18.00 en 20.00 uur vrij binnenlopen en konden aan verschillende tafels informatie krijgen over de werkzaamheden, zonnepanelen, routing en planning. Ook de bewonerscommissie was aanwezig voor het beantwoorden van vragen.

Bewoners wonen met veel plezier in de wijk
Het was niet alleen een informatieve avond, maar voor de bewoners ook een gezellige avond. “Ik woon hier met heel veel plezier in deze wijk en hoop hier nog lang te kunnen blijven wonen”, was een reactie die je van veel bewoners hoorde. De meeste vragen werden gesteld over het plaatsen van de zonepanelen. Bewoners hebben hierin een vrijblijvende keuze. Maar uiteindelijk gaan ze hiermee fors besparen op hun woonlasten. Sowieso wordt het energielabel van de woningen verbeterd tot label B. Ook worden de woningen veiliger door nieuwe sloten en rookmelders (PolitieKeurmerk Veilig Wonen).

Oog voor 55-plussers
Er was vanuit enkele oudere bewoners ook interesse in onze dienstverlening speciaal voor 55-plussers. Voor oudere bewoners die nu een eengezinswoning huren en de stap naar een appartement willen maken hebben wij: Maatwerk in Wonen. Wat oudere huurders vaak tegenhoudt, is de stijging in huur. En dat snappen wij. We bieden hen de kans om te verhuizen naar een appartement met behoud van de huidige huurprijs of met een tijdelijke korting. Ook kunnen zij voorrang krijgen wanneer zij verhuizen naar een appartement in één van onze woongebouwen speciaal voor senioren. Daarnaast hebben wij de verhuisregisseur. Die kan het daadwerkelijk organiseren van de verhuizing voor huurders uit handen nemen. Lees hierover meer in de laatste uitgave van de Deurpost.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties