terug naar overzicht

Start postercampagne in de Hoogheem-flats in Boxtel

Woensdag 13 november 2019

Posters met kreten als ‘Welke zak… zet hier vuilnis neer?’, ‘Schijt aan een schone galerij? Wij niet!’ en ‘Van de ratten besnuffeld? Ah jakkie’ zijn vanaf nu in Boxtel te vinden. Met een knipoog roepen de posters mensen op hun omgeving schoon te houden. De Huurdersvereniging van Hoogheem is de eerste die de posters heeft opgehangen, in de flats in Boxtel.

Fotobijschrift: Bestuursleden van de Huurdersvereniging van Hoogheem in actie: Leni van den Aker, Rita van Berkel en Cees Hems. Bewoner Frans van Gulik schenkt de koffie in.

De posters – in totaal acht varianten – zijn ontwikkeld door Bureau Overbuur. Ze worden ook al gebruikt op andere plaatsen in Nederland. Het bestuur van de Huurdersvereniging van Hoogheem viel meteen voor de posters. “Het is een ludieke actie”, vertellen bestuursleden Cees Hems, Leni van den Aker en Rita van Berkel. “Deze posters zijn anders dankzij hun beeldende taalgebruik. Ze trekken echt de aandacht. We hopen dat de posters mensen bewust maken van hun gedrag.”

Zootje
Volgens de bestuursleden houden de meeste Hoogheem-bewoners hun stoepje netjes schoon, letterlijk. “Die deponeren hun vuilnis waar het hoort, roken niet in de lift en zorgen ervoor dat de galerijen niet glad worden door allerlei viezigheid. Maar er zijn ook nog steeds mensen, die wel een zootje achterlaten in de algemene ruimtes. Deze posters spreken hen daarop aan, op een verrassende manier.”

Ontmoeten en verbinden
De posters sluiten aan bij de missie van de Huurdersvereniging om het wonen op Hoogheem prettig te maken. “Zo hebben we enkele jaren geleden ook een Huiskamer ingericht in één van de flats. Hier kunnen mensen – senioren én jongeren – elkaar ontmoeten als ze dat willen. De koffie staat altijd klaar. De Huiskamer kan bijvoorbeeld helpen tegen eenzaamheid, of leiden tot ‘verbinding’ tussen mensen. En waar verbinding is, heb je ook wat voor elkaar over. Dan houd je rekening met elkaar en ruim je als vanzelfsprekend je rommel op. Of help je elkaar de boel schoon te houden. Zo moet je deze posteractie zien, als onderdeel van een groter geheel dat draait om leefbaarheid.”

Hoogheem_posters-4
Hoogheem_posters-3
Hoogheem_posters-2

Fotocampagne
De posters hangen nu enkele weken in alle zeven Hoogheem-flats. Om nog meer aandacht te krijgen voor het schoonhouden van de algemene ruimtes start de Huurdersvereniging binnenkort ook met een fotocampagne, ondersteund door JOOST.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties