terug naar overzicht

In januari start verhuur woningen Van Hugenpothstraat

Woensdag 5 december 2018 In januari start verhuur woningen Van Hugenpothstraat

Het gaat hard met de nieuwbouw aan de Van Hugenpothstraat en Hendrika van Haeftenstraat. Op deze plek komen 25 eengezinswoningen en 8 appartementen in 2 bouwlagen. Dit worden zogenoemde Nul op de Meter woningen (NOM). Bij deze woningen wordt het netto energiegebruik tot nul gereduceerd door slim gebruik te maken van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers. We verwachten de woningen tussen mei en juli 2019 te kunnen opleveren.

Let op:
Woensdag 5 december hebben we een advertentie geplaatst voor de nieuwbouwwoningen en appartementen in de Van Hugenpothstraat en Hendrika van Haeftenstraat. Vanwege een fout in de registratie (die te maken heeft met koppeling huurprijs en inkomensgrens) zijn de aanmeldingen niet goed in het systeem geregistreerd. Op advies van de externe systeembeheerder hebben we de advertentie daarom nu offline gehaald. De advertentie wordt vrijdag 4 januari opnieuw geplaatst. Iedereen die inmiddels heeft gereageerd, krijgt vandaag van ons een bericht om begin januari opnieuw te reageren. Onze oprechte excuses! Ook wij vinden dit heel erg vervelend.

Voormalige bewoners van deze wijk hebben recht op terugkeer
Op deze plek stonden 42 boven- en benedenwoningen en 3 eengezinswoningen. Deze zogenoemde witte woningen werden in februari van dit jaar gesloopt. De toenmalige bewoners hebben recht op terugkeer naar deze wijk. Uiteindelijk hebben 4 oud-bewoners aangegeven daar graag gebruik van te willen maken. Zij hebben een keuze gemaakt voor een eengezinswoningen. De overige woningen worden nu geadverteerd via www.daarwilikwonen.nu

Informatie over de 8 appartementen
De 8 appartementen zijn verdeeld over 2 bouwlagen. De woningen op de eerste verdieping hebben een balkon, twee slaapkamers en een berging. Heb je interesse in deze woningen? De appartementen op de begane grond beschikken over een tuin met berging. Deze woningen hebben allemaal één slaapkamer. Wil je een extra slaapkamer, dan heb je optie om de wand bij de eethoek door te trekken. De huurprijs van alle appartementen is € 607 per maand, exclusief € 30 servicekosten. Elk appartement beschikt over één parkeerplaats. Je hoeft hiervoor niet extra te betalen.

Informatie over de 25 eengezinswoningen
De eengezinswoningen zijn zogenoemde Nul op de Meter woningen (NOM). Bij deze woningen gebruik je ongeveer evenveel energie als je opwekt. We gebruiken zonnepanelen, warmtepompboilers en zonneboilers om dit te bereiken. Bovenop de huurprijs betaal je een vergoeding voor de energiebesparing. De 25 woningen zijn verdeeld over 3 blokken: 2 blokken van 8 en 1 blok van 9 woningen. Per blok is er één accentwoning: een woning die eruit springt door de witte gevel. Deze woning is ook groter. Alle woningen zijn ruim, hebben maar liefst 3 slaapkamers en een tuin. Iedere woning beschikt over één parkeerplaats. Je hoeft hiervoor niet extra te betalen. De huurprijs van deze woningen is € 607 per maand, exclusief € 88,05 servicekosten. De huurprijs van deze grotere woningen is € 650, exclusief € 105,05 servicekosten. 

Hoe verloopt de toewijzing?
Degene met de langste inschrijfduur mag als eerste zijn woning kiezen die past bij zijn huishoudsamenstelling. Dit doe je eind januari 2019 tijdens de informatie- en keuzeavond. Als je kandidaat bent voor één van deze woningen of appartementen, ontvang je hiervoor nog een persoonlijke uitnodiging.

Bekijk hier de uitgebreide brochure met alle plattegronden en specificaties van de eengezinswoningen en appartementen Van Hugenpothstraat en Hendrika van Haeftenstraat.

 

Nieuwbouw Van Hugenpothstraat gaat hard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties