terug naar overzicht

Starter Hidde voelt zich gezegend in Kloosterhof

Dinsdag 6 april 2021

Het is een plaatje, het gloednieuwe appartement bovenin Kloosterhof in hartje Liempde. Net opgeleverd, alles nieuw en strak. Met de authentieke balken als blikvanger. Hidde Mattheeuwse (25) uit Liempde is de eerste huurder. “Mijn ouderlijk huis en oma´s woning kan ik van hieruit zien”, lacht hij.

Hidde is bijna klaar met zijn studie Geo, Media & Design aan de HAS in Den Bosch. Tijd om Liempde te verlaten? Hij schudt zijn hoofd. “Ik ben een echte local. Dat mijn eerste eigen woning in
Liempde staat, was een grote wens. Mijn sociale kring zit grotendeels in deze omgeving. Veel vrienden wonen in Liempde en Boxtel en ik voetbal hier bij DVG. En mocht ik straks werk vinden, dan rijd ik vanuit het dorp zo de A2 op.”

Op tijd ingeschreven voor een woning

Hidde voelt zich ‘gezegend’, zo pal tegenover de kerktoren waarin hij de slechtvalken ziet nestelen. “Ik wilde graag in Liempde blijven wonen, maar wist ook dat hier weinig woningen vrijkomen.
Zeker voor jonge starters. Nu zit ik in dit prachtige appartement met aan alle kanten uitzicht over het dorp. Goed dat ik me zeven jaar geleden, op mijn achttiende, al inschreef bij JOOST.”

Bijzondere uitstraling

Een ruime woonkamer met open keuken, een hal, een opberghok, een ruime slaapkamer en een badkamer. Alles bij elkaar 47 vierkante meter. De authentieke balken, grote zwarte schuifkozijnen en de hoge schuine kap zorgen voor een bijzondere uitstraling. Hidde is er blij mee. “Op 1 april kreeg ik de sleutel. Na zes weken schilderen en inrichten is het klaar en zit ik hier op mijn bank met de ramen open en het vrije uitzicht. Heel fijn. Het witten was wel een klus, hoor. Veel grote vlakken en een maximale hoogte van 4.10 meter.”

Binnenkort een gezellige housewarming

Zijn ouders, broer en oom hielpen Hidde met schilderen, sjouwen, vloeren leggen. “Die trakteer ik binnenkort op een etentje, dat hebben ze dik verdiend”, lacht hij. “Het is de start van een nieuwe fase in mijn leven. Zodra corona helemaal voorbij is, houd ik een gezellige housewarming. Nu alleen nog een kledingkast, een bijzettafeltje en wat planten.”

Terugblik

Nieuwe bewoners Kloosterhof krijgen de sleutel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties