terug naar overzicht

Starter Hidde voelt zich gezegend in Kloosterhof

Dinsdag 6 april 2021

Het is een plaatje, het gloednieuwe appartement bovenin Kloosterhof in hartje Liempde. Net opgeleverd, alles nieuw en strak. Met de authentieke balken als blikvanger. Hidde Mattheeuwse (25) uit Liempde is de eerste huurder. “Mijn ouderlijk huis en oma´s woning kan ik van hieruit zien”, lacht hij.

Hidde studeert Geo, Media & Design aan de HAS in Den Bosch. Hij studeert nu af bij waterschap Aa & Maas, in juli is hij klaar. Tijd om Liempde te verlaten? Hij schudt zijn hoofd. “Ik ben een echte local. Dat mijn eerste eigen woning in Liempde staat, was een grote wens. Mijn sociale kring zit grotendeels in deze omgeving. Veel vrienden wonen in Liempde en Boxtel en ik voetbal hier bij DVG. En mocht ik straks werk vinden, dan rijd ik vanuit het dorp zo de A2 op.”

Inschrijven

Hidde voelt zich ‘gezegend’, zo pal tegenover de kerktoren waarin hij de slechtvalken ziet nestelen. “Ik wilde graag in Liempde blijven wonen, maar wist ook dat hier weinig woningen vrijkomen. Zeker voor jonge starters. Nu zit ik in dit prachtige appartement met aan alle kanten uitzicht over het dorp. Goed dat ik me zeven jaar geleden, op mijn achttiende, al inschreef bij JOOST.”

Uitstraling

Een ruime woonkamer met open keuken, een hal, een opberghok, een opvallend ruime slaapkamer en een badkamer. Alles bij elkaar 47 vierkante meter. De authentieke balken, grote zwarte schuifkozijnen en de hoge schuine kap zorgen voor een bijzondere uitstraling. Hidde is er blij mee. “Eind april verhuis ik. Straks zit ik hier op mijn bank met de ramen open, dan is het bijna een balkon. TV erbij, heerlijk. Dat wordt mijn hoekje.”

Housewarming

Tot die tijd gaat hij nog veel doen. Samen met zijn ouders en oom die hem volop helpen met schilderen, sjouwen, vloeren leggen. “Een nieuwe fase in mijn leven, daar verheug ik mij op. Zodra corona voorbij is, houd ik een gezellige housewarming.” En wat doet hij als eerste als alles af is? “Mijn ouders en oom op een etentje trakteren.”

Terugblik

Nieuwe bewoners Kloosterhof krijgen de sleutel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties