terug naar overzicht

Stichting Broodnodig gaat eetpunt Elisabetshdael exploiteren

Maandag 20 augustus 2018 Stichting Broodnodig gaat eetpunt Elisabetshdael exploiteren

Het eetpunt in de ontmoetingsruimte van Elisabethsdael in Boxtel blijft open. Vanaf maandag 3 september gaat Stichting Broodnodig uit Schijndel het eetpunt exploiteren. Zorggroep Elde, woonstichting St. Joseph en gemeente Boxtel zijn blij met deze oplossing die werd aangedragen door Stichting Ouderen in Regie Boxtel.

Afgelopen maanden werd achter de schermen hard gezocht naar een oplossing om het eetpunt te behouden. Alle partijen vinden het belangrijk dat, zeker waar veel ouderen wonen, een dergelijke eetpunt blijft bestaan. Net zoals ook de ontmoetingsruimte open blijft voor het organiseren van activiteiten en bijeenkomsten.

Inzet Stichting Broodnodig
Op initiatief van Stichting Ouderen in Regie Boxtel werd contact gelegd met Stichting Broodnodig. Samen kwamen zij met een uitgewerkt bedrijfsplan. Stichting Broodnodig is een ideële stichting die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opleidt en/of arbeidsmatige dagbesteding biedt. Er wordt nauw samengewerkt met lunchroom Broodje Apart in Schijndel. Vanwege het succes van deze formule is het werkterrein van Stichting Broodnodig uitgebreid. Zo worden ook diensten verleend in maaltijd- en cateringservice op verschillende locaties van Novadic Kentron in samenwerking met Stichting SUN.

Warme maaltijd tussen de middag
Stichting Broodnodig gaat nu dus ook aan de slag in Elisabethsdael. Het eetpunt wordt 7 dagen per week door de stichting geëxploiteerd, waarbij op zondag de maaltijd wordt geserveerd door vrijwilligers. In de middag wordt op locatie gekookt en kunnen mensen een warme maaltijd nuttigen, bestaande uit een voor-, hoofd- en nagerecht voor een bedrag van € 10.
Stichting Broodnodig stelt een coördinator aan die verantwoordelijk is voor het beheer van het eetpunt en een begeleider zorgt voor de aansturing van de doelgroep, stagiaires en vrijwilligers. Deze professionals zijn van 10.00 tot 18.00 uur aanwezig. Daardoor is het niet alleen mogelijk om een maaltijd te nuttigen. In de middag is er ook de mogelijkheid om onder het genot van een drankje gezellig samen te zijn en activiteiten te organiseren.

Ook anderen zijn van harte welkom
Niet alleen bewoners van Elisabetshdael kunnen van deze maaltijdvoorziening gebruik maken. Ook buurtbewoners zijn welkom. Eerder maakten dagelijks ongeveer twintig tot dertig personen van deze voorziening gebruik. In de maand september wordt de maaltijd in de middag aangeboden. Daarna gaat Stichting Broodnodig kijken of dit kan worden uitgebreid naar twee keer per dag, waarbij tevens lunchmogelijkheden worden aangeboden. Deze nieuwe opzet loopt tot en met december. Dan moet blijken of Stichting Broodnodig de financiële exploitatie op zich kan blijven nemen.

Belangstellenden eetpunt
Belangstellenden voor het eetpunt kunnen zich aanmelden via: e-mail eetpuntboxtel@stichtingbroodnodig.com of via telefoonnummer 06 308 94 758.

Ook jongeren die interesse hebben in dagbesteding zijn welkom
Jongeren die interesse hebben om in het dagbestedings- of leren/werkentraject bij eetpunt Elisabethsdael te komen, kunnen hiervoor contact opnemen met Stichting Broodnodig via telefoonnummer 073 549 68 98.

Feestelijke opening 3 september 
Ter gelegenheid van de opening organiseert Stichting Broodnodig op maandag 3 september van 12.00 tot 15.00 uur een driegangenbuffet. U kunt zich hiervoor uiterlijk vrijdag 31 augustus aanmelden via eetpuntboxtel@stichtingbroodnodig.com. Het team en vrijwilligers van Eetpunt Boxtel zijn dan tussen 10.00 en 18.00 uur aanwezig om kennis te maken, eventuele vragen te beantwoorden en ideeën te delen. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor een kopje koffie of drankje met iets lekkers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties