terug naar overzicht

Studenten SintLucas ontwerpen Babbelbakfiets en Buurt in Bloei

Donderdag 7 juni 2018 Studenten SintLucas ontwerpen Babbelbakfiets en Buurt in Bloei

3-jaars studenten van SintLucas, een creatief-technische mbo-opleiding in Boxtel, gingen de afgelopen maanden aan de slag met een concrete vraag: bedenk of ontwerp iets waarmee wij op een interactieve manier met huurders in gesprek kunnen om verhalen op te halen.

De eerste 4 concept-ideeën werden in april gepresenteerd en leverde al vele verrassende en creatieve voorstellen op. Deze werden de afgelopen weken verder uitgewerkt. Vandaag, donderdag 7 juni, was de eindpresentatie van 2 zeer creatieve voorstellen: De Babbelbakfiets en een trailer met als concept ‘Buurt in bloei’. We zijn heel blij met beide voorstellen! Nu nog keuze maken welke we daadwerkelijk gaan uitvoeren.

Buurt in bloei
Het eerste voorstel is een trailer met bloembollen. Vandaar de naam ‘Buurt in bloei’. Samen met buurtbewoners gaan we bloembollen planten in voortuinen en binnenplaatsen. In de trailer zit ook tuingereedschap, statafels, koffie, thee en snacks. Het planten van bloembollen is tevens een mooi moment voor een gesprek tussen bewoners, maar ook tussen bewoners en medewerkers St. Joseph.


Babbelbakfiets
Het andere voorstel is de Babelbakfiets: een verrijdbare ontmoetingsplek. Met de Babbelbakfiets kunnen we bewoners uitnodigen voor een drankje, hapje en een ‘babbel’, terwijl we ondertussen een praatje kunnen maken. De studenten noemen dit Food for feedback. Om verfrissend te blijven, kan de Babbelbakfiets telkens in een nieuw jasje de straat op, zoals het thema Hollands of Oosters.

Met huurders in gesprek
Als woningstichting komen we op verschillende manieren met onze huurders in gesprek. Zo organiseren we bijvoorbeeld bijeenkomsten en huisbezoeken. Vaak met de bedoeling om informatie op te halen, ideeën of wensen.  Wat leeft er bij onze huurders. Hoe willen zij graag wonen? Wat speelt er in de wijk? Waar hebben zij behoefte aan? Studenten SintLucas zijn nu dus op zoek gegaan naar inspirerende mogelijkheden om met huurders in gesprek te gaan. Een mooie opdracht voor een groep 3-jaarsstudenten.

Samenwerking studenten SintLucas
St. Joseph heeft al meerdere projecten gedaan met studenten SintLucas. Zo werd de etalage aan de Baanrots al verschillende keren door studenten ingericht.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

  • Diny stolvoort schreef

    Wat een geweldig leuke initiatieven. Nu de buurt in.